Οικονομία

Νέο mega deal στον χώρο της μόδας

Η Tapestry, η μητρική εταιρεία λιανικής πώλησης των τσαντών και αξεσουάρ πολυτελείας Coach, ανακοίνωση της εξαγορά της Capri Holdings, ιδιοκτήτρια επωνυμιών μόδας, συμπεριλαμβανομένων των Michael Kors, Versace και Jimmy Choo.

Οι κολοσσοί της μόδας γίνονται ακόμα μεγαλύτεροι μέσα από ένα κύμα εξαγορών, καθώς οι παίκτες των ΗΠΑ αναζητούν μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρώπη.
Η συμφωνία ανέρχεται σε περίπου 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια (7,7 δισ. ευρώ).

Η Tapestry ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η συνδυασμένη εταιρεία έχει παγκόσμιες ετήσιες πωλήσεις άνω των 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων (10,9 δισεκατομμύρια ευρώ) και έχει παρουσία σε περισσότερες από 75 χώρες. Η εταιρεία έχει κεφαλαιοποίηση σχεδόν 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων (9,1 δισεκατομμύρια ευρώ), ενώ της Capri είναι περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια (3,6 δισεκατομμύρια ευρώ).

«Ο συνδυασμός των Coach, Kate Spade και Stuart Weitzman μαζί με τους Versace, Jimmy Choo και Michael Kors δημιουργεί έναν νέο ισχυρό παγκόσμιο πολυτελή οίκο», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Tapestry Joanne Crevoiserat.

«Με τη συμμετοχή μας στην Tapestry, θα έχουμε μεγαλύτερους πόρους και δυνατότητες για να επιταχύνουμε την επέκταση της παγκόσμιας εμβέλειάς μας διατηρώντας παράλληλα το μοναδικό DNA των εμπορικών μας σημάτων», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Capri, John Idol.

Την ίδια στιγμή, ο γαλλικός όμιλος πολυτελών ετερογενών δραστηριοτήτων Kering κατέληξε σε συμφωνία τον Ιούλιο για την αγορά μεριδίου 30% στον ιταλικό οίκο μόδας Valentino έναντι 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ από την εταιρεία επενδύσεων του Κατάρ Mayhoola.

Με βάση τη συμφωνία, η Kering, στην οποία ανήκει η Gucci, έχει τη δυνατότητα να αγοράσει το 100% της Valentino το αργότερο έως το 2028.

Η Kering είχε προσπαθήσει επίσης να αγοράσει την Tom Ford , αλλά η εταιρεία ομορφιάς Estee Lauder κατέληξε σε συμφωνία με την εταιρεία κατασκευής ειδών πολυτελείας.

Η LVMH, εν τω μεταξύ, αγόρασε τη διάσημη εταιρεία κοσμημάτων Tiffany το 2021 μετά από μια αντιπαράθεση μεταξύ των δύο εταιρειών σχετικά με τη συμφωνία.
Η αγορά της Capri είναι μια στρατηγική κίνηση για την Tapestry σε πολλά επίπεδα.

Ο Neil Saunders, διευθύνων σύμβουλος της GlobalData, δήλωσε ότι η εξαγορά θα «δημιουργήσει έναν αμερικανικό γίγαντα της μόδας που, αν και δεν είναι τόσο διάσημος ή μεγάλος όσο οι ευρωπαϊκοί ομόλογοί του, θα μπορούσε να ασκήσει σημαντική επιρροή στην αγορά πολυτελείας».
Τα διοικητικά συμβούλια των Tapestry και Capri ενέκριναν τη συμφωνία, η οποία αναμένεται να κλείσει το επόμενο έτος.
Η μετοχή της Capri έκανε άλμα 58% πριν ανοίξει η αγορά την Πέμπτη, ενώ οι μετοχές της Tapestry υποχώρησαν 3,7%.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button