Οικονομία

Ηράκλειο: Επέστρεψαν οι μαθητές στα σχολεία με χαμόγελα και χωρίς μάσκες (βίντεο) – ΗράκλειοΠαρά την αγωνία που εξέφρασαν εκπαιδευτικοί και γονείς για το πώς θα κυλήσει η χρονιά με φόντο την πανδημία, η θέα των μαθητών μέσα στα σχολεία χωρίς τα μέτρα, θύμισε τις προ Covid-19 εποχές

Το πρώτο κουδούνι στα σχολεία όλης της χώρας χτύπησε και η επάνοδος των μαθητών έφερε και πάλι τη ζωντάνια στις σχολικές αυλές. Σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες η φετινή χρονιά άρχισε με συνθήκες κανονικότητας, δίχως μέτρα για τον κορωνοϊό και δίχως μάσκες.

Παρά την αγωνία που εξέφρασαν εκπαιδευτικοί και γονείς για το πώς θα κυλήσει η χρονιά με φόντο την πανδημία, εξηγώντας ότι μια καταγραφή της κατάστασης με σελφ τέστ θα απέδιδε καλύτερα, η θέα των μαθητών μέσα στα σχολεία χωρίς τα μέτρα, θύμισε τις προ Covid-19 εποχές.

Το πρώτο κουδούνι βρήκε πολλά σχολεία προετοιμασμένα για τη διάθεση των βιβλίων, όχι όμως το ίδιο έτοιμα για να ξεκινήσουν τα μαθήματα σε όλη τους την έκταση αφού παρά τους διορισμούς και τις προσλήψεις αναπληρωτών, κενά εντοπίζονται στην ειδική αγωγή και παράλληλη στήριξη, όπως και σε ειδικότητες.

Την ίδια στιγμή οι γονείς γύρισαν την πλάτη στο διευρυμένο ολοήμερο, δηλαδή μέχρι τις 5:30, εξηγώντας ότι σε σχολεία, χωρίς την απαραίτητη υποδομή, είναι όχι ανώφελο, αλλά και άκρως αντιπαιδαγωγικό να παραμένουν επί 10 και 11 ώρες μικρά παιδιά.

Όπως εξήγησε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης που παρέστη στον αγιασμό του 64ου νηπιαγωγείου Ηρακλείου, ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα προκύψει, είναι όλα έτοιμα για να υλοποιηθεί στα μισά από τα σχολεία που έχουν ολοήμερο, το διευρυμένο ολοήμερο πρόγραμμα μέχρι τις 5:30.

Κατέβασαν από λεωφορείο 4 μαθητές επειδή δεν φορούσαν μάσκα

Την ίδια ώρα η σύγχυση με τα μέτρα και τη χρήση μάσκας που δεν απαιτείται στο σχολείο, οδήγησε σε ένα πρωτοφανές σκηνικό σε μινι μπας του δήμου Ηρακλείου από όπου οδηγός κατέβασε 4 μαθητές γιατί δεν είχαν μαζί τους προστατευτική μάσκα. Οι μαθητές που ανέβηκαν χωρίς μάσκα στη γραμμή των μινι μπας του Δήμου Ηρακλείου, πριν φτάσουν στον προορισμό τους, υποχρεώθηκαν από τον οδηγό να κατέβουν.

Ανήσυχος εμφανίζεται ο πατέρας ενός εκ των παιδιών ηλικίας από 13 έως 15 ετών, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Αστικού Κτελ, Καλλέργο Βουλγαράκη. Ο τελευατίος εξήγησε ότι θα πρέπει τέτοια περιστατικά να ελέγχονται και να αντιμετωπίζονται με ευαισθησία και πάντως χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο τους μαθητές.

«Καλή σχολική χρονιά»

Στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, στους γονείς τους και στους εκπαιδευτικούς καλή δύναμη με υγεία, αισιοδοξία και θετική σκέψη. Εύχομαι και ελπίζω η νέα χρονιά να κυλήσει από κάθε άποψη ομαλά και να επιτρέψει στον καθένα να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις της γνώσης. Στον Δήμο Ηρακλείου είμαστε δίπλα στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές προκειμένου να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί όποιες δυσκολίες τυχόν προκύψουν», δήλωσε η αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Στέλας Καλογεράκη –Αρχοντάκη.


Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button