Πολιτική

Δημήτρης Παπαστεργίου για το MyCoast: «Μέσω της εφαρμογής θα μπορούν να κάνουν αναφορά»

Για την εφαρμογή MyCoast, η οποία διατίθεται δωρεάν σε πολίτες με σκοπό την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλούς και παραλίες, μίλησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, στο Live News, το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης (30.4.24).

«Έρχεται η τεχνολογία να μας βοηθήσει. Γίνεται καταγραφή των παραλιών από πρόσφατες δορυφορικές φωτογραφίες και παράλληλα ανοιχτά δεδομένα. Κάθε πολίτης μπορεί δωρεάν να την κατεβάσει», ανέφερε αρχικά ο Δημήτρης Παπαστεργίου για την εφαρμογή MyCoast για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλούς και τις παραλίες.

Όπως εξήγησε, οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν αναφορά μέσω της εφαρμογής, ανώνυμη ή επώνυμη, και στην συνέχεια θα κάνει έλεγχο το υπουργείο Οικονομικών.

Μέσω της εφαρμογής οι χρήστες θα μπορούν να περιηγηθούν στις παραλίες και να δουν τον χώρο που έχει νομίμως ενοικιαστεί από τον εκάστοτε ιδιοκτήτη επιχείρησης (με μπλε χρώμα).

«Ο πρωθυπουργός πάντα πίστευε ότι η ψηφιακή διακυβέρνηση και η τεχνολογία είναι η λύση στα προβλήματα που έχουμε κι αυτό κάνουμε κάθε μέρα», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

To άρθρο Δημήτρης Παπαστεργίου για το MyCoast: «Μέσω της εφαρμογής θα μπορούν να κάνουν αναφορά» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button