Τεχνολογία

Η Microsoft θα επενδύσει πάνω από 3 δισ.ευρώ στην τεχνητή νοημοσύνη στη Γερμανία

Η Microsoft θα επενδύσει τα επόμενα δύο χρόνια περισσότερα από τρία δισεκατομμύρια ευρώ στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης στη Γερμανία.

Αυτό ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης (15/02/2024) ο πρόεδρος της αμερικανικής εταιρίας Microsoft, Μπραντ Σμιθ, έπειτα από συνάντηση με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Σύμφωνα με τον κ. Σμιθ, η Microsoft σχεδιάζει να επενδύσει τουλάχιστον 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ έως το τέλος του 2025 στη μαζική επέκταση των δυνατοτήτων των κέντρων δεδομένων της για εφαρμογές στην τεχνητή νοημοσύνη και cloud computing.

Το ύψος της επένδυσης είναι για την αμερικανική εταιρία τεχνολογίας το μεγαλύτερο που έχει δαπανήσει στη Γερμανία στα 40 χρόνια λειτουργίας της, εξήγησε ο Μπραντ Σμιθ και πρόσθεσε ότι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην τεχνητή νοημοσύνη θα συμπεριλάβει έως και 1,2 εκατομμύρια ανθρώπους.

Η Γερμανία κατατάσσεται δεύτερη παγκοσμίως στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης από οργανισμούς και είναι ο δεύτερος σημαντικότερος προγραμματιστής εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης στην Ευρώπη, σημείωσε ο κ. Σμιθ, τόνισε ωστόσο ότι κατέχει όμως μόλις την ενδέκατη θέση στην Ευρώπη στις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης.

Οι νέες προσφορές εκπαίδευσης εκτιμάται ότι θα βελτιώσουν τώρα τις δεξιότητες προγραμματισμού και θα δώσουν στους ανθρώπους τις απαραίτητες δεξιότητες προκειμένου να χρησιμοποιήσουν αυτή την τεχνολογία, εξήγησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), από την επένδυση θα επωφεληθεί κυρίως η Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, όπου η Microsoft θέλει να δημιουργήσει μια νέα περιοχή για την επιχείρηση cloud με αποθήκευση δεδομένων.

Ο όμιλος αναζητά φυσική εγγύτητα με σημαντικούς πελάτες, όπως η Bayer και η RWE, προκειμένου να διατηρήσει όσο το δυνατόν συντομότερους τους χρόνους μεταφοράς δεδομένων, διευκρινίζεται. Πρόκειται για «ισχυρό μήνυμα για την Γερμανία και μια μεγάλη συνεισφορά στις διαρθρωτικές αλλαγές στην περιοχή της Ρηνανίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Χέντρικ Βουστ και πρόσθεσε ότι «το γεγονός ότι ένας παγκόσμιος παίκτης κάνει μια τέτοια επένδυση στην Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία αποτελεί δείγμα εμπιστοσύνης και αποτέλεσμα συγκεκριμένης πολιτικής τοποθέτησης».

Το dpa αναφέρει ακόμη ότι και η Έσση θα έχει όφελος από την επένδυση, καθώς η περιοχή είναι η κορυφαία τοποθεσία για κέντρα δεδομένων στην Γερμανία, λόγω του μεγάλου διαδικτυακού κόμβου DE-CIX στην Φρανκφούρτη.

Με τη σημερινή ανακοίνωση, η Γερμανία συγκεντρώνει πλέον το μεγαλύτερο ποσό επενδύσεων που έχουν ανακοινωθεί από τη Microsoft. Ακολουθούν η Μεγάλη Βρετανία, όπου η αμερικανική εταιρία έχει ανακοινώσει επένδυση 2,9 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2026 – πάλι για εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης – και η Αυστραλία, με αντίστοιχη επένδυση.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button