Επιστήμη

Νεκροί 11 Σύροι στρατιώτες από επίθεση τζιχανιστών

Τουλάχιστον 11 Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν το Σάββατο και άλλοι 20 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια μεγάλης επίθεσης που εξαπέλυσαν δύο τζιχαντιστικές οργανώσεις στη βορειοδυτική Συρία, ανακοίνωσε μη κυβερνητική οργάνωση.

Η επίθεση, για την οποία δεν έγινε καμιά αναφορά στα επίσημα συριακά μέσα ενημέρωσης, σημειώνεται σε απάντηση στα ρωσικά αεροπορικά πλήγματα την Πέμπτη στην περιοχή Τζεσρ ελ-Σουγούρ κοντά στην Ιντλίμπ, όπου αναπτύσσουν δράση πολλοί μαχητές του Ισλαμικού Κόμματος του Τουρκεστάν (TIP), σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Έντεκα Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι 20 τραυματίστηκαν όταν μαχητές της οργάνωσης ‘Ανσαρ αλ-Ταουχίντ και του TIP ανατίναξαν σήραγγες που είχαν σκάψει κάτω από θέσεις του στρατού και πραγματοποίησαν ταυτόχρονη επίθεση από άλλες σήραγγες στη νότια πλευρά της Ιντλίμπ”, δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

“Δύο τζιχαντιστές έδωσαν τέλος στη ζωή τους κατά τη διάρκεια της διπλής επιχείρησης, ενώ βίαιες συγκρούσεις συνεχίζονται, κάτι που αναμένεται να αυξήσει τον απολογισμό των θυμάτων”, διευκρίνισε η ΜΚΟ, που εδρεύει στη Βρετανία και διαθέτει πολύ μεγάλο δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη χώρα.

Τα μέλη του TIP, τα οποία προέρχονται ως επί το πλείστον από τη μουσουλμανική μειονότητα των Ουιγούρων της Κίνας, ταξίδεψαν στη Συρία μετά το 2011 για να βοηθήσουν τις τζιχαντιστικές οργανώσεις, κυρίως τη Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS) όπου κυριαρχεί το πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Δύο παιδιά νεκρά

Αργά το απόγευμα του Σαββάτου, δύο παιδιά — ένα κορίτσι και ο αδερφός της — σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε άμαχοι τραυματίστηκαν από βομβαρδισμούς της ρωσικής αεροπορίας και των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στην Κανσάφρα, στην περιοχή Τζαμπάλ αλ-Ζαουίγια, νοτίως της Ιντλίμπ, σύμφωνα με τα Λευκά Κράνη, τα συνεργεία διάσωσης που επιχειρούν σε περιοχές ανταρτών.

Οι σοροί των δύο παιδιών θάφτηκαν αργότερα από την οικογένειά τους, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν στο σημείο.

Ο συριακός στρατός υποστηρίζεται από τη ρωσική αεροπορία που βομβαρδίζει την περιοχή Τζαμπάλ αλ-Ζαουίγια, ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο.

Με την υποστήριξη της Μόσχας και της Τεχεράνης, οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις έχουν ανακτήσει το μεγαλύτερο μέρος των εδαφών που έχασαν στην αρχή του πολέμου.

Ο τελευταίος θύλακας της ένοπλης αντιπολίτευσης περιλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος της επαρχίας Ιντλίμπ και εδάφη που συνορεύουν με τις επαρχίες Χαλέπι, Χάμα και Λαττάκεια.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η περιοχή γνώρισε μια κλιμάκωση των βομβαρδισμών, κυρίως από τη ρωσική αεροπορία, ως απάντηση στις επιθέσεις της HTS, μερικές φορές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, εναντίον των περιοχών που τελούν υπό τον έλεγχο του συριακού στρατού στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Ο πόλεμος στη Συρία μετρά ήδη μισό εκατομμύριο νεκρούς και εκατομμύρια εκτοπισμένους.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button