Ειδήσεις ΕλλάδοςΕπικαιρότητα

Ζητούν ασφαλή και σύντομο τρόπο μετακίνησης των μαθητών – Galaksias.com

Τη διασφάλιση του ασφαλέστερου και συντομότερου τρόπου μετακίνησης των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Σάμου ζητούν οι γονείς τους, με αφορμή την μεταστέγαση του στο κτίριο ΚΕΓΕ στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης.

Συγκεκριμένα η διευθύντρια, ο σύλλογος διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους στο θέμα της μεταφοράς των παιδιών από τις απομακρυσμένες περιοχές. Να σημειώσουμε ότι στο σχολείο αυτό φοιτούν μαθητές από όλο το νησί, πολλοί εκ των οποίων είναι αναγκασμένοι να διανύουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, κουβαλώντας μάλιστα βαριά και ογκώδη μουσικά όργανα, αλλάζοντας δύο και τρία μεταφορικά μέσα για να φτάσουν στο τόπο εκπαίδευσής τους.

Η ανησυχία αφορά στη μετεπιβίβαση των μαθητών σε άλλο μεταφορικό μέσο στην πόλη της Σάμου. Η αποβίβαση θα καταστεί δύσκολη λόγω των μουσικών οργάνων που μεταφέρουν τα παιδιά, ενώ κρίνεται βάσιμος και ο φόβος για τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος. Επιπλέον, ο χώρος αναμονής για την μετεπιβίβαση δεν είναι στεγασμένος με βέβαιη συνέπεια την έκθεση των μαθητών στις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Η αναμονή δε για τη μετεπιβίβαση θα έχει ως αποτέλεσμα τη μη έγκαιρη προσέλευση των μαθητών στο σχολείο και τη συνακόλουθη διατάραξη της εύρυθμης λειτουργίας του.

Οι φόβοι που εκφράζονται κυρίως από το εκπαιδευτικό προσωπικό είναι ότι όλα τα προαναφερόμενα προβλήματα θα αποτελέσουν αντικίνητρο μελλοντικών μαθητών να εγγραφούν στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα.

Για το λόγο αυτό καλούν τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς να επιδείξουν την ανάλογη ευαισθησία και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε, να εξασφαλιστεί η απευθείας μεταφορά τους από και προς τη σχολική μονάδα και χωρίς μετεπιβίβασή τους σε άλλο μεταφορικό μέσο για οποιοδήποτε λόγο.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button