Πολιτική

Εσωκομματικές εκλογές την Κυριακή υπό τη σκιά της πανδημίας – Galaksias Portal News

Το βλέμμα στις κάλπες για να πείσουν και τους τελευταίους ψηφοφόρους να πάνε να ψηφίσουν, έχουν παράγοντες του ΚΙΝΑΛ. Οι κάλπες ανοίγουν στις 7 το πρωί και πρόκειται να κλείσουν στις 7 το βράδυ.

Ανεμβολίαστοι κι εμβολιασμένοι επιτρέπεται να μπουν με την ταυτότητά τους και φορώντας μάσκα, για να ψηφίσουν. Όσοι είναι κάτω των 16 ετών, θα πρέπει να έχουν εκτυπώσει από την ΗΔΙΚΑ το ΑΜΚΑ τους, ενώ στους αλλοδαπούς επιτρέπεται να ψηφίσουν στον βαθμό, που έχουν διαβατήριο, άδεια παραμονής κι εκτυπωμένο το ΑΜΚΑ τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Newscenter» θεωρούν πως οποιαδήποτε συμμετοχή παραπάνω ή κοντά στα ποσοστά που ήταν οι προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές, δηλαδή κοντά στις 205.000 με 210.000 ψηφοφόρους θα θεωρηθεί επιτυχία.

Ωστόσο, συνεκτιμούν το γεγονός ότι ο καιρός αλλά κυρίως το θέμα της πανδημίας μπορεί να παίξει ρόλο στις εσωκομματικές εκλογές, οι οποίες ξεκινούν την Κυριακή 5/12/2021 κι, όπως όλα τα προγνωστικά δείχνουν, θα υπάρξει και δεύτερος γύρος την επόμενη. Επιπλέον, ότι ακόμη κι ένα μικρό αντίτιμο για τις εκλογές μπορεί να έχει κόστος για μία ολόκληρη οικογένεια.

Παρόλα αυτά μέχρι τελευταία στιγμή δεν ήταν σαφείς οι προθέσεις του εκλογικού σώματος κι ακόμη και υψηλόβαθμα στελέχη διστάζουν να κάνουν προβλέψεις. Οι υποψήφιοι συνεχίζουν πάντως τις περιοδείες τους ως την τελευταία στιγμή.

Προβληματισμός πάντως υπάρχει για τυχόν εισδοχή ξένων ψηφοφόρων, σε ό, τι αφορά στο δικό τους κόμμα.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newscenter.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button