Πολιτική

Ερντογάν: Μηχανισμός απειλής η Ελλάδα – Ξαναμίλησε για τα νησιά, όχι για εισβολή

Δεν σταματά να ασχολείται με την Ελλάδα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Και ενώ επιμένει προκλητικά, δεν επανέλαβε την απειλή της Τουρκίας πως θα… έρθουν ένα βράδυ ξαφνικά. Αλλά ξαναμίλησε για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο εισβολής της Τουρκίας στην Ελλάδα, δεν επανέλαβε τη φράση «μπορεί να έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά» αλλά χαρακτήρισε τη χώρα μας… απειλή, λέγοντας πως η στάση της απέναντι στην Άγκυρα είναι τον τελευταίο καιρό «ανεξήγητη».

Ο Ερντογάν επανέλαβε τις θέσεις της Τουρκίας ότι η Ελλάδα κάνει τις παραβιάσεις στο Αιγαίο και ελληνικά μαχητικά παρενοχλούν τουρκικά «ορισμένα εκ των οποίων εκτελούν αποστολές του ΝΑΤΟ» και πως η Ελλάδα «κλειδώνει» τουρκικά F-16 με πυραύλους S-300.

«Έχετε ακούσει ποτέ τίποτα για τους S-300 της Ελλάδας από αυτούς που μίλησαν για τoυς δικούς μας S-400; Οι S-300 είναι επίσης της Ρωσίας και οι S-400 είναι της Ρωσίας. Αλλά δεν λένε τίποτα γι’ αυτό», είπε ο Ερντογάν, πριν περάσει στο… αγαπημένο θέμα του: την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών. «Συνεχίζουν να στρατιωτικοποιούν τα νησιά ακριβώς κάτω από τη μύτη μας ενάντια στο αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς που προκύπτει από συνθήκες».

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε αναφορά και στις βάσεις επί ελληνικού εδάφους, κατηγορώντας τις ΗΠΑ και προαναγγέλλοντας ότι στη Σύνοδο του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη θα θέσει το θέμα τον Τζο Μπάιντεν.

«Από την άλλη, υπάρχουν μαξιμαλιστικές θέσεις που προσπαθούν να μας επιβάλλουν στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο των ναυτικών δικαιοδοσιών. Δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να γίνει αποδεκτό. Αντί να μιλούν απευθείας με την Τουρκία, εργάζονται σχεδόν σαν μηχανισμός απειλής, διαμαρτυρόμενοι συνεχώς για εμάς στον ΟΗΕ, στις ΗΠΑ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμη και στο ΝΑΤΟ, του οποίου είμαστε ένα από τα ισχυρότερα μέλη.

Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Όποια γλώσσα και αν καταλαβαίνουν, ανοίγουμε παρένθεση και μιλάμε σε αυτή τη γλώσσα. Αντιλαμβάνομαι ότι το καταλαβαίνουν και αυτοί», κατέληξε ο Ερντογάν.

To άρθρο Ερντογάν: Μηχανισμός απειλής η Ελλάδα – Ξαναμίλησε για τα νησιά, όχι για εισβολή δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button