Οικονομία

Επτά εταιρείες υπέβαλαν προσφορές για την κατασκευή των πρώτων βασικών έργων υποδομής του Ελληνικού

Επτά εταιρείες προχώρησαν σε υποβολή προσφορών στο πλαίσιο του σχετικού διαγωνισμού για την επιλογή του αναδόχου για την κατασκευή των πρώτων, βασικών έργων υποδομής του Ελληνικού, του μεγαλύτερου έργου αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη.

Όπως αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η Lamda Development, θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των προσφορών και εντός του Φεβρουαρίου 2022 θα ανακοινωθεί ο ανάδοχος.

Τον περασμένο μήνα η Lamda Development, στο πλαίσιο των διαδικτυακών παρουσιάσεων με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για το εμβληματικό αυτό έργο που θα μεταμορφώσει το παλαιό αεροδρόμιο σε πόλη του μέλλοντος και σε παγκόσμιο σημείο αναφοράς, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων και έργα υποδομών άνω των 500 εκατ. ευρώ προς όφελος και των γειτονικών περιοχών.

Όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της δημιουργίας μιας σύγχρονης πόλης που θα είναι φιλική προς το περιβάλλον και τους πολίτες, η Lamda Development σχεδιάζει και θα χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου μια σειρά από έργα υποδομών κοινής ωφέλειας που θα εξυπηρετούν τους κατοίκους του Ελληνικού, αλλά και των γειτονικών περιοχών.

Τα έργα για την ανάπλαση του Ελληνικού έχουν ξεκινήσει και προχωρούν με τις υψηλότερες προδιαγραφές διεθνώς, σε όλα τα στάδια εξέλιξής τους. Μεταξύ άλλων όπως έχει ανακοινωθεί έχουν ήδη ξεκινήσει οι μελέτες για το Πάρκο και τις αθλητικές εγκαταστάσεις, το 2022 ξεκινούν οι εργασίες για το νέο Κτίριο Μετεγκατάστασης Συλλόγων ΑΜΕΑ, ένα συγκρότημα 11.000 τ.μ., όπου θα συνεγκατασταθούν τέσσερα σωματεία παροχής φροντίδας σε άτομα με αναπηρία, ενώ θα ξεκινήσουν επίσης τα έργα αναβάθμισης της μαρίνας του Αγίου Κοσμά και της παραλίας, αλλά και η κατασκευή του Marina Tower.

Επίσης, το 2023 προγραμματίζεται να ξεκινήσει η κατασκευή του Marina Galleria και του παραθαλάσσιου οικισμού κατοικιών και συγκροτημάτων μπροστά από το Πάρκο. Προβλέπεται επίσης να ξεκινήσουν οι εργασίες για το εμπορικό και ψυχαγωγικό σύμπλεγμα στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, καθώς και για τον πύργο μικτής χρήσης στην ίδια περιοχή.

Χθες ανακοινώθηκε ότι τη Δευτέρα παραδίδεται στο κοινό το Experience Park, έκτασης 70 στρεμμάτων, μέρος του Μητροπολιτικού Πάρκου που στην ολοκλήρωσή του θα συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα πάρκα του κόσμου.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button