Οικονομία

Γερμανία: Η κυβέρνηση αναθεωρεί την εκτίμηση ανάπτυξης της οικονομίας από το 0,2% στο 0,3%

Αναθεώρησε σήμερα (24.4.2024) επί τα βελτίω την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη της οικονομίας, η κυβέρνηση της Γερμανίας, από το 0,2% στο 0,3% για το τρέχον έτος, ενώ ο υπουργός Οικονομίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ έκανε λόγο για «σημείο καμπής».

Παράλληλα με την ανακοίνωση της πρόβλεψης για την πορεία της γερμανικής ανάπτυξης, ο κ. Χάμπεκ τόνισε ότι από τις αρχές του έτους διαπιστώνεται ανάκαμψη, έπειτα από δυο χρόνια στασιμότητας, η οποία οφείλεται κυρίως στις υψηλές τιμές της ενέργειας.

Η μικρή βελτίωση της πρόβλεψης «δεν αποτελεί βεβαίως λόγο να είμαστε ικανοποιημένοι ή να μην συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας» της Γερμανίας, πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομίας και εξήγησε πόσο σημαντική είναι η μείωση των τιμών της ενέργειας – και επειδή οι καταναλωτές, χωρίς τους υπέρογκους λογαριασμούς, μπορούν και πάλι να διαθέσουν περισσότερα χρήματα στην κατανάλωση.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι η αύξηση των εισοδημάτων και ο χαμηλός πληθωρισμός θα συνεχίσουν να στηρίζουν την οικονομία και το επόμενο έτος, για το οποίο προβλέπει ανάπτυξη ύψους 1%.

Προκειμένου η Γερμανία να επιστρέψει στα παλαιότερα επίπεδα ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας, ο κ. Χάμπεκ δήλωσε ότι απαιτούνται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, κυρίως περιορισμό της γραφειοκρατίας, παροχή κινήτρων για περισσότερη εργασία και αύξηση των ιδιωτικών και των δημοσίων επενδύσεων.

To άρθρο Γερμανία: Η κυβέρνηση αναθεωρεί την εκτίμηση ανάπτυξης της οικονομίας από το 0,2% στο 0,3% δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button