Πολιτική

Επικοινωνιακή μείωση κοροϊδία στα PCR

Τα επικοινωνιακά της τερτίπια εν μέσω της ακραίας έξαρσης της μετάλλαξης Όμικρον συνεχίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ανακοινώνει μέσω του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ότι μειώνει την τιμή των μοριακών τεστ, αλλά η τσέπη των πολιτών θα συνεχίσει να στενάζει.

Το πλαφόν που μπαίνει στην τιμή διαγνωστικού ελέγχου με τη μέθοδο PCR κατεβάζει μεν την τιμή κατά 13 ευρώ αλλά το νέο κόστος παραμένει δυσβάσταχτο καθώς πλεόν και παρα τη μείωση τα pcr tes θα κοστολογούνται 47 ευρώ.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να μηξν ακούει την θέση των κοινωνικών φορέων και επιμένει να διαφωνεί με τη συνταγογράφηση των μοριακών τεστ και τη δωρεάν διάθεσή τους στους πολίτες, τη στιγμή, μάλιστα, που θεωρούνται από τους επιστήμονες τα μοναδικά αξιόπιστα διαγνωστικά τεστ για τον εντοπισμό της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού.

Είναι ακόμα χαρακτηριστικό ότι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος διαφώνησε με τη μείωση του πλαφόν στα μοριακά τεστ και κάλεσε την κυβέρνηση να καλύψει όλο το ποσό.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό, τα διαγνωστικά εργαστήρια και τις ιδιωτικές κλινικές ότι από την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022 τροποποιούνται τα ανώτατα όρια τιμής χρέωσης (πλαφόν) για το διαγνωστικό έλεγχο με τη μέθοδο PCR ως εξής:

1. Ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση δείγματος κ.λπ.), περιλαμβανόμενων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών, το ποσό των 35 ευρώ.

2. Ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές, το ποσό των 12 ευρώ.

Τα προαναφερθέντα ανώτατα όρια τιμής χρέωσης δεν εφαρμόζονται στην περίπτωση κατά την οποία η δειγματοληψία πραγματοποιείται εκτός ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων και ιδιωτικών κλινικών οπότε η τιμή τους διαμορφώνεται ελεύθερα.

Τα παραπάνω θα προβλέπονται σε απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη που βρίσκεται σε διαδικασία έκδοσης.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button