Αθλητικά

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός: Η τελευταία τους «μάχη» σε πλέι οφ της Euroleague και η ισχυρή έδρα των Καταλανών

Με στόχο να φτάσει έστω και μια φορά στο break, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην Βαρκελώνη για τις δύο πρώτες αναμετρήσεις του με την Μπαρτσελόνα, για τα πλέι οφ της Euroleague.

Ο Ολυμπιακός τερμάτισε στην 5η θέση στην κανονική περίοδο της Euroleague και κοντράρεται με την Μπαρτσελόνα, με στόχο να προκριθεί ξανά στο φάιναλ φορ που φέτος διεξάγεται στο Βερολίνο (24-26 Μαϊου).. Οι Καταλανοί τερμάτισαν στην 4η θέση της regular season, κάτι που σημαίνει πως έχουν το πλεονέκτημα έδρας.

Η σειρά των αγώνων των δυο ομάδων ξεκινάει απόψε (22:00, Newsit.gr, Novasports 4HD) στο “Παλάου Μπλαουγκράνα”. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και τη σεζόν 2014-15. Εκείνη ήταν και η τελευταία φορά που η ομάδα του Πειραιά είχε μειονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Euroleague.

Τότε, ο Ολυμπιακός είχε αποκλείσει τους Καταλανούς, με 3-1, χάρη στο απίστευτο τρίποντο του Γιώργου Πρίντεζη στην εκπνοή του Game 4, στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός είχε κάνει το break στο Game 2 κόντρα στην Μπαρτσελόνα, κάτι που τον βοήθησε να φτάσει στο Final Four της Μαδρίτης!

Ο φιναλίστ των τελευταίων δύο φάιναλ φορ της Euroleague, σε Βελιγράδι (2022) και Κάουνας (2023), Ολυμπιακός, θα προσπαθήσει να κάνει το ίδιο απέναντι στους παίκτες του Ρότζερ Γκριμάου, για να βρεθεί όπως και το 2009 στο Βερολίνο!

Μία σημαντική λεπτομέρεια… αυτή τη φορά, όμως είναι πως οι Καταλανοί εμφανίζονται πανίσχυροι εντός έδρας, όπως δείχνουν και οι αριθμοί. Στα 17 εντός έδρας ματς που έδωσε στην κανονική περίοδο στη Euroleague, η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε μόνο δύο φορές (το καλύτερο εντός έδρας ρεκόρ στη φετινή regular season, μαζί με τη Φενέρμπαχτσε).

Το τζάμπολ της πρώτης αναμέτρησης στο “Παλάου Μπλαουγκράνα” έχει οριστεί για την Τετάρτη (24/4, 22:00). Οι δύο ομάδες να δώσουν νέα “μάχη” την Παρασκευή (26/4, 22:00), στο Game 2, στη Βαρκελώνη.

Το πρόγραμμα της σειράς:

Game 1 (24/4, 22:00) Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός

Game 2 (26/4, 22:00) Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός

Game 3 (30/4, 21:30) Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα

Game 4 (εάν χρειαστεί 2/5, 19:45) Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα

Game 5 (εάν χρειαστεί 8/5) Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός

To άρθρο Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός: Η τελευταία τους «μάχη» σε πλέι οφ της Euroleague και η ισχυρή έδρα των Καταλανών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button