Αθλητικά

Ο Ρονάλντο πούλησε την Κρουζέιρο και βγάζει στο «σφυρί» και την Βαγιαδολίδ

Ο Ρονάλντο Ναζάριο ολοκλήρωσε την πώληση της Κρουζέιρο και έχει μπει σε διαδικασία, να κάνει το ίδιο με το πακέτο μετοχών της Ρεάλ Βαγιαδολίδ.

Ο Ρονάλντο ανακοίνωσε την πώληση της Κρουζέιρο, μιας από τις πιο διάσημες ομάδες στη Βραζιλία, την οποία κατέκτησε πριν από δύο χρόνια, όταν βρισκόταν στην δεύτερη κατηγορία. «Η αποστολή μου ολοκληρώθηκε. Πάντα η ιδέα μου, ήταν να ανοικοδομήσω την Κρουζέιρο, να την επαναφέρω εκεί που ανήκει και, όταν έλθει η ώρα, να την παραδώσω στον κατάλληλο άνθρωπο», είπε ο κορυφαίος επιθετικός όλων των εποχών και παγκόσμιος πρωταθλητής του 2002, σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε στην έδρα του συλλόγου, στο Μπέλο Οριζόντε.

Στο πλευρό του Ρονάλντο βρέθηκε ο νέος ιδιοκτήτης της Κρουζέιρο, ο Πέδρο Λουρέντσο, ο οποίος είναι εκατομμυριούχος κι επικεφαλής μιας από τις κύριες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της χώρας, της Supermercados BH.

Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες για την νέα διοικητική σύνθεση της Κρουζέϊρο, αλλά τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο νέος ιδιοκτήτης θα έχει, όπως και ο προκάτοχός του, το 90% των μετοχών, έναντι ποσού που υπολογίζεται σε 600 εκατομμύρια ρεάλ (σ.σ. 110 εκατομμύρια ευρώ).

Τον Δεκέμβριο του 2021, το «φαινόμενο» απέκτησε το 90% των μετοχών της Κρουζέιρο, όπου άρχισε την καριέρα του το 1993, έναντι ποσού περίπου 400 εκατομμυρίων ρεάλ.

Τετράκις πρωταθλήτρια Βραζιλίας και δις κάτοχος του Copa Libertadores, η ομάδα του Μπέλο Οριζόντε, βρέθηκε εν μέσω οικονομικής και διοικητικής κρίσης, που οδήγησαν στον υποβιβασμό της το 2019.

Η Κρουζέιρο επέστρεψε αμέσως στην πρώτη εθνική κατηγορία υπό την προεδρία του Ρονάλντο, ο οποίος μείωσε στο μισό το χρέος του συλλόγου.

Ο Ρονάλντο στη συνέντευξη Τύπου όπου επισημοποιήθηκε η πώληση της Κρουζέιρο προανήγγειλε πως σύντομα θα πουλήσει και τις μετοχές του στη Βαγιαδολίδ, τo 51% της οποίας απέκτησε πριν από έξι χρόνια.

To άρθρο Ο Ρονάλντο πούλησε την Κρουζέιρο και βγάζει στο «σφυρί» και την Βαγιαδολίδ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button