Πολιτική

«Η επίσκεψη Μητσοτάκη αποτελεί ένα σημαντικό στάδιο στις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας»

Σε εκ διαμέτρου αντίθετη «γραμμή» από τις εντάσεις των τελευταίων ημερών κινήθηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε νέες δηλώσεις του για την επικείμενη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μήνυμα βελτίωσης των σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας εξέπεμψε ο Ταγίπ Ερντογάν μετά την προσευχή της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη και ενόψει του τετ-α-τετ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις 13 Μαϊου στην Άγκυρα.

«Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη είναι ένα είδος ανταποδοτικής επίσκεψης. Η επίσκεψη αυτή αποτελεί ένα σημαντικό στάδιο στις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας. Θα έχουμε συζητήσεις για το πώς μπορούμε να φέρουμε τις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας σε πολύ καλύτερη θέση από τη σημερινή», τόνισε ο Ερντογάν.

Πρόκειται για μία κατευναστική δήλωση στη «σκιά» της έντασης που έχει δημιουργήσει η Τουρκία για τα θαλάσσια πάρκα σε Ιόνιο κασι Αιγαίο, αμφισβητώντας την ελληνική κυριαρχία.

Υπενθυμίζεται ότι Χθες, Πέμπτη (19.04.24) ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες επεσήμανε πως «η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο με βάση το διεθνές δίκιο και το δίκιο της θάλασσας», συμπληρώνοτνας ότι «μου προκαλεί κι εμένα εντύπωση αυτή η παντελώς αδικαιολόγητη αντίδραση της Τουρκίας».

«Θα προχωρήσουμε στην δημιουργία των πάρκων όπως δεσμευτήκαμε στο πρόσφατο συνέδριο στην Αθήνα», είπε.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button