Αθλητικά

Στέφανος Τσιτσιπάς – Ντούσαν Λάγιοβιτς LIVE ο ημιτελικός του Barcelona Open

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει τον Ντούσαν Λάγιοβιτς, για μια θέση στον τελικό του Barcelona Open. Ψάχνει το πρώτο του τουρνουά 500 της ATP ο Έλληνας πρωταθλητής. Ο Κάσπερ Ρουντ πήρε νωρίτερα την πρόκριση.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θέλει να συνεχίσει την ασταμάτητή του πορεία, αυτή την περίοδο, «μετρώντας» εννέα σερί νίκες στη χωμάτινη επιφάνεια. Ο Ντούσαν Λάγιοβιτς είναι το «εμπόδιο» που τον χωρίζει από τον τελικό του Barcelona Open. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς «επιβίωσε» του προημιτελικού με τον Φακούντο Ντίας Ακόστα και μετά από αγώνα διάρκειας 2 ωρών και 35 λεπτών, προκρίθηκε στα ημιτελικά του Barcelona Open. Επικράτησε με 2-1 σετ (4-6, 6-3, 7(8)-6).

Ο Σέρβος Ντούσαν Λάγιοβιτς, Νο59 στην παγκόσμια κατάταξη, νίκησε με 2-1 σετ (6-4, 3-6, 6-2) τον Γάλλο Αρτούρ Φις (Νο.36). Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει κατακτήσει στην καριέρα του 11 τίτλους, αλλά ποτέ 500αρι τουρνουά, ενώ -φυσικά- συνεχίζει να κυνηγάει το… όνειρο της κατάκτησης ενός Grand Slam.

Παρακολουθήστε LIVE από το Newsit.gr την εξέλιξη της αναμέτρησης

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται για 4η φορά στα ημιτελικά του τουρνουά της Βαρκελώνης, έχοντας κερδίσει τους 3 προηγούμενους αγώνες του στη φάση των «4» και θα διεκδικήσει την 4η πρόκρισή του σε τελικό στη διοργάνωση.

Οι δυο τους έχουν συναντηθεί άλλες τρεις φορές στο τουρ κι ο Έλληνας τενίστας προηγείται με 2-1, έχοντας πετύχει δύο σερί νίκες. Έχουν παίξει μία φορά στο χώμα, στον τελευταίο τους αγώνα το 2020 στο Αμβούργο, με τον Τσιτσιπά να επικρατεί με 2-0.

Έναν χρόνο νωρίτερα ο Τσιτσιπάς είχε επικρατήσει στα τρία σετ στο Πεκίνο, ενώ ο Λάγιοβιτς νίκησε στην πρώτη τους αναμέτρηση στο Wimbledon το 2017.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button