Πολιτική

Επέμεινα στα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ όταν όλοι υπέγραψαν να τα σβήσουν – Galaksias Portal News

Λίγες ημέρες πριν από τις εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, ο Παύλος Γερουλάνος σημειώνει για την υποψηφιότητά του πως «έχω ένα σχέδιο για τον χώρο και τη χώρα και μπορώ να το υποστηρίξω» ενώ τονίζει τη σημασία της αλλαγής ονόματος και της επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Real News», ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος, αναφέρει, λίγο πριν τις εσωκομματικές εκλογές πως «έμεινα στο ΠΑΣΟΚ από την ώρα που μπήκα και επέμεινα στα σύμβολα όταν όλοι υπέγραψαν να σβήσουν. Τότε είπα: «ό,τι θάβεται εδώ μέσα, θα αναστηθεί εκεί έξω, στην κοινωνία». Αυτό έγινε. Διότι το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα από την εποχή του Ελευθερίου Βενιζέλου που πίστεψε ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεί στα πόδια της και να μεγαλουργήσει, και αυτή η παρακαταθήκη έχει ακουμπήσει τους Έλληνες βαθιά».

Ο κ. Γερουλάνος προσθέτει ότι «η αλλαγή ονόματος γίνεται ως επιστέγασμα μιας διαδικασίας που απαιτεί νέο πρόγραμμα, νέο καταστατικό και νέα στελέχη, όχι για να βάλουμε προβλήματα κάτω από το χαλί. Ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε στην πολιτική για να προτείνουμε λύσεις στις αγωνίες των πολιτών για το αύριο. Είμαστε στην πλευρά των πολλών και όχι των λίγων και εκλεκτών. Αυτός πρέπει να είναι ο κοινός μας παρονομαστής και έτσι θα πορευτούμε στην επόμενη μέρα».

Στην ερώτηση γιατί να τον προτιμήσει ένας ψηφοφόρος και τι θα αλλάξει αν οι εκλογές τον αναδείξουν νικητή, απάντησε «διότι έχω ένα σχέδιο για τον χώρο και τη χώρα και μπορώ να το υποστηρίξω. Πιστεύω ότι η Ελλάδα θα παράξει κοινωνικό, πολιτισμικό και οικονομικό πλούτο όταν απελευθερώσουμε τις δημιουργικές της δυνάμεις. Όταν περισσότερες Ελληνίδες και Έλληνες έχουν πρόσβαση στην εξουσία. Για αυτό πιστεύω σε μια ριζοσπαστική αλλαγή του πολιτικού συστήματος, και στην αποσυγκέντρωση της εξουσίας σε θεσμούς όπως οι ΟΤΑ, τα επιμελητήρια, οι συνεταιρισμοί και τα πανεπιστήμια».

«Μόνο μια ριζική διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας μπορεί να φέρει στο προσκήνια νέες δυνάμεις, να διανείμει τον πλούτο δίκαια και οδηγήσει στην πρόοδο. Αν συνεχίσουμε να επενδύουμε στο ίδιο παρωχημένο μοντέλο παραγωγής, θα οδηγηθούμε ξανά στην χρεοκοπία. Την οποία όμως, θα πληρώσουν μόνο τα μεσαία και χαμηλά στρώματα, αφού οι πλούσιοι προστατεύουν το κεφάλαιο τους αλλού» τονίζει.

Αναφορικά με την συνεργασία με ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα, απάντησε με το ρητορικό ερώτημα «με ποιο κόμμα να συνεργαστούμε για την αποσυγκέντρωση της εξουσίας;».

Όπως εξήγησε ο κ. Γερουλάνος, καταλήγοντας στη συνέντευξή του, «όλα τα προβλήματα της χώρας πηγάζουν από ένα σύστημα που έχει σπάσει, όμως τα μεγάλα κόμματα το υπηρετούν ακόμη πιστά. Η μεν Νέα Δημοκρατία, με το δήθεν «επιτελικό» κράτος, που υπεσυγκεντρώνει όλες τις εξουσίες, ο δε ΣΥΡΙΖΑ που προσπάθησε να καπελώσει όλους τους θεσμούς που εγώ θέλω να απελευθερώσουμε για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε, πατώντας στα δικά μας πόδια».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Παύλος Γερουλάνος: Επέμεινα στα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ όταν όλοι υπέγραψαν να τα σβήσουν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newsit.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button