Άμεση ΕνημέρωσηΠολιτική

Εξώδικα σε Manifesto, Ελεύθερο Τύπο και Γ. Πρετεντέρη – Galaksias.gr


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023, 14:31

«Εκτοξεύτηκε μία γενικευμένη κατηγορία, από την οποία βεβαίως εξαιρέθηκε το πρόσωπό μου, αλλά είναι μία κατηγορία που έπρεπε να απαντηθεί», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς για τη μήνυση κατά της γραμματέα του Χρήστου Καλογρίτσα. 

Μιλώντας στον Real FM ο κ. Παππάς είπε ότι όπως έχει προαναγγείλει «εξώδικο θα λάβουν, σήμερα κιόλας, οι εφημερίδες Το Manifesto και Ελεύθερος Τύπος, καθώς και ο κ. Πρετεντέρης, διότι συνέδεσαν άμεσα το πρόσωπό μου με αυτή την κατηγορία» και πως ήδη, οι νομικοί και οι συνεργάτες του εξετάζουν και άλλα δημοσιεύματα. Σχολιάζοντας την «απάντηση Καλογρίτσα-Λοβέρδου» στη μήνυση που κατέθεσε, είπε ότι «δεν υπάρχει κάτι καινούριο. Στη μήνυση Καλογρίτσα μού αποδίδονταν τέσσερα κακουργήματα και δύο πλημμελήματα. Η ΝΔ έφερε στην προανακριτική επιτροπή μόνο ένα κακούργημα και ένα πλημμέλημα και, τελικώς, με παρέπεμψε μόνο για το πλημμέλημα, αποσύροντας το κακούργημα. Ο κ. Καλογρίτσας, ή μάλλον καλύτερα ο κ. Λοβέρδος παραβιάζει ανοιχτές θύρες». 

Ο κ. Παππάς ανέφερε ότι το Ειδικό Δικαστήριο εξετάζει μία υπόθεση κατά την οποία το Δημόσιο ευνοήθηκε, «το Δημόσιο εισέπραξε λεφτά, δεν δαπάνησε λεφτά», προσθέτοντας ότι «το ΕΣΡ με ομόφωνη απόφασή του στηρίχθηκε στον διαγωνισμό μας για να αποτιμήσει τις άδειες και το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές των ιδιοκτητών των τηλεοπτικών σταθμών κατά της απόφασης του ΕΣΡ, βάζοντας ταυτόχρονα και συνταγματική βούλα στο κρυστάλλινο της διεξαγωγής τού διαγωνισμού». Σχολίασε ότι προκύπτει θεμελιώδης αντίφαση όταν «ο κ. Καλογρίτσας λέει ότι τον αδικήσαμε και η ΝΔ πως τον ευνοήσαμε». Εκτίμησε δε ότι «η υπόθεση αυτή θα έχει κόστος για τη ΝΔ διότι αναδεικνύει τη μονομανία και το μίσος της για μία παράταξη η οποία υπερασπίστηκε το Δημόσιο, καθώς και την εθελοδουλία της απέναντι στα συμφέροντα. Η ίδια βαρύνεται από αδράνεια και πολύχρονη παραβίαση του Συντάγματος στη συγκεκριμένη περίπτωση».

 

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button