Διεθνή Επικαιρότητα

Εξεταστική Επιτροπή για υποκλοπές: Στον αέρα η δημοσιοποίηση από τα πορίσματα των κομμάτων

Above Article Content Ad

Σκέψεις να μην δημοσιοποιηθούν τα πορίσματα των κομμάτων για την Εξεταστική Επιτροπή για το θέμα των υποκλοπών αλλά και να υπάρξει ακόμη και κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση στην Ολομέλεια έχουν «πέσει» στο τραπέζι. Και φυσικά προκαλούν έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

Τη Δευτέρα (10.10.2022), έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει για προτελευταία φορά η Εξεταστική Επιτροπή για την κατάθεση των πορισμάτων των κομμάτων σχετικά με την παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών του Νίκου Ανδρουλάκη.

Το θέμα, που σύμφωνα με πληροφορίες, έχει τεθεί και εξετάζεται από την πλειοψηφία είναι το αν τα πορίσματα των κομμάτων μπορούν να δοθούν στην δημοσιότητα, αφού τηρήθηκε βάσει του Κανονισμού της Βουλής, η πλήρης μυστικότητα λόγω ΕΥΠ, ή να δοθούν απλά κάποια πολιτικά σημεία τους. 

Το δεύτερο θέμα, που επίσης εξετάζεται από την κυβερνητική πλειοψηφία, είναι εάν η συνεδρίαση για τη συζήτηση του πορίσματος και εκθέσεων στην Ολομέλεια θα πρέπει να είναι δημόσια ή να διεξαχθεί σύμφωνα με τις πρόνοιες του άρθρου  57 του ΚτΒ που προβλέπει την διαδικασία μυστικής συνεδρίασης της Ολομέλειας.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης και στα δύο ενδεχόμενα, δηλαδή μη δημοσιοποίησης των πορισμάτων τους αλλά και της κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Ολομέλειας, αντιδρούν έντονα.

Ήδη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και μέλος της Εξεταστικής Νίκος Καραθανασόπουλος με δήλωσή του καταγγέλλει «μεθοδεύσεις της κυβέρνησης» και προανήγγειλε ότι το ΚΚΕ «θα δώσει στην δημοσιότητα το πόρισμά του» σημειώνοντας πως και αυτή «η επιλογή εντάσσεται στο ίδιο πλαίσιο της απαράδεκτης λειτουργίας της Εξεταστικής Επιτροπής για το κουκούλωμα και τον αποπροσανατολισμό με πρόσχημα το λεγόμενο απόρρητο».

Κύκλοι της αντιπολίτευσης, επισήμαιναν πως δεν έχει υπάρξει ποτέ στα μεταπολιτευτικά κοινοβουλευτικά χρονικά η ενεργοποίηση του άρθρου 57 του ΚτΒ ακόμα και για θέματα που αφορούσαν πολύ μεγάλης σημασίας και σπουδαιότητας υποθέσεις εθνική ασφάλειας και κυριαρχίας της χώρας.​

To άρθρο Εξεταστική Επιτροπή για υποκλοπές: Στον αέρα η δημοσιοποίηση από τα πορίσματα των κομμάτων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Article inline ad #5

Πηγή

Below Article Content Ad

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button