Ειδήσεις Ελλάδος

ΕΝΦΙΑ: Έρχεται ελάφρυνση του φόρου – Ποιους θα αφορά

Με στόχο την αναδιαμόρφωση του ΕΝΦΙΑ ώστε να υλοποιηθεί η προεκλογική εξαγγελία της κυβέρνησης για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο δόσεις (η πρώτη μείωση κατά 22% ισχύει από το 2019) εργάζονται εντατικά οι δύο ομάδες εργασίας που έχει συστήσει για το θέμα το υπουργείο Οικονομικών.

Με βάση τον σημερινό προγραμματισμό, στις αρχές του 2022 θα πρέπει να ανακοινωθούν οι νέες αντικειμενικές τιμές ώστε να εκπληρώνεται το γράμμα του νόμου που θέλει τον ΕΝΦΙΑ να ορίζεται με βάση τις αντικειμενικές τιμές που ισχύουν από 1ης Ιανουαρίου κάθε χρόνου, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος». Στη συνέχεια μέχρι και τον Φεβρουάριο θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι αλλαγές στις κλίμακες του φόρου με την ενσωμάτωση και του συμπληρωματικού στη νέα ενιαία κλίμακα ώστε να καταλογιστεί ο φόρος και να αρχίσει να πληρώνεται από τον Μάρτιο σε 10 δόσεις (δηλαδή ως τον Δεκέμβριο) ή σε 12 δώδεκα δόσεις μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2023.

Μέχρι στιγμής σίγουρη είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ την επόμενη χρονιά κατά 2,5-3%, αφού για το σκοπό αυτόν διατίθεται κατ’ αρχάς δημοσιονομικός χώρος 60 εκατ. ευρώ, ποσό που αποτυπώνεται και στα στοιχεία του Προϋπολογισμού του 2022.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button