Άμεση ΕνημέρωσηΠολιτική

«Ενισχύονται με 600 νέους ειδικούς φρουρούς από αύριο τα Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής» – Galaksias.gr

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος αποκάλυψε ότι ξεκινάει από αύριο η ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων της Αττικής με 600 νέους ειδικούς φρουρούς. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε το ΑΤ της Ομόνοιας και εκεί τόνισε ότι από αύριο ξεκινάει η ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων της Αττικής.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος είχε αποκαλύψει στις 9.1.2023 ότι το υπουργείο αποφάσισε να ενδυναμώσει τα Αστυνομικά Τμήματα του λεκανοπεδίου με 600 νέους ειδικούς φρουρούς στο πλαίσιο της προσπάθειας για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και στην επίσκεψή του στο ΑΤ της Ομόνοιας τόνισε ότι το σχέδιο αυτό μπαίνει σε άμεση εφαρμογή.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στα Αστυνομικά Τμήματα στο κέντρο της Αθήνας και στη Δυτική Αττική, που είναι πιο έντονα τα φαινόμενα εγκληματικότητας και πρέπει να περιοριστούν.

Επίσης τόνισε ότι η επιλογή της ενίσχυσης γίνεται με βασικό κριτήριο τις ανάγκες και τις κενές θέσεις. 

 

«Η Αστυνομία συνέλαβε 7.000 παράνομους μετανάστες στο λεκανοπέδιο Αττικής και τώρα τοποθετούμε 600 νέους ειδικούς φρουρούς στα αστυνομικά τμήματα του λεκανοπεδίου της Αττικής. Η επιλογή γίνεται με βασικό κριτήριο το πού υπάρχουν κενές θέσεις και το μεγαλύτερο πρόβλημα εγκληματικότητας. Γι αυτό το λόγο ενισχύουμε ιδιαιτέρως τα τμήματα του Δήμου Αθηναίων με 160 αστυνομικούς και το Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας, που ασφαλώς έχει πολύ μεγάλο βάρος δουλειάς και αντιμετωπίζει σημαντικά θέματα και σημαντικά προβλήματα, με 20 νέους ειδικούς φρουρούς», τόνισε ο υπουργός στην επίσκεψή του στο ΑΤ Ομονοίας.

«Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας φροντίζει να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η παρουσία των αστυνομικών μας στους δρόμους και στις γειτονιές για να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών. Δεν εφησυχάζουμε. Συνεχίζουμε με σκληρή δουλειά, με σχέδιο. Στηρίζουμε τους αστυνομικούς μας και κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να βελτιώνεται καθημερινά η κατάσταση. Έχουμε δρόμο μπροστά μας, αλλά θα έχουμε ακόμα πιο θετικά αποτελέσματα», συμπλήρωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Σημαντική επιτυχία στην Πάτρα»

Επιπρόσθετα ο Τάκης Θεοδωρικάκος έδωσε τα εύσημα στην ΕΛΑΣ για την χθεσινή εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης στην Πάτρα, που ενέχεται σε υποθέσεις ληστειών, διακεκριμένων κλοπών, ναρκωτικών, κατοχής όπλων και εκρηκτικών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τις ραδιοσυχνότητες.

«Είναι σημαντικό να αναδεικνύουμε το έργο της Αστυνομίας και για το λόγο αυτό θέλω να συγχαρώ την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Δυτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα την Διεύθυνση Ασφαλείας της Πάτρας για την πολύ σημαντική επιτυχία», τόνισε και συνέχισε λέγοντας: «Υπάρχει σύλληψη μιας εγκληματικής ομάδας, που τα τελευταία δύο χρόνια είχε κάνει πολλές εγκληματικές πράξεις, ένοπλες ληστείες. Έχουν βρεθεί χρήματα, οπλισμός, έχει εξαρθρωθεί όλο το δίκτυο και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Θα υπάρξουν αργότερα αναλυτικά ανακοινώσεις από την Αστυνομία».

Ο Θεοδωρικάκος κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο ΑΤ Ομονοίας μίλησε με τους διοικητές των υπηρεσιών που στεγάζονται στο ΑΤ, καθώς και με τα στελέχη του γραφείου ενδοοικογενειακής βίας που λειτουργεί εκεί.

To άρθρο Θεοδωρικάκος: «Ενισχύονται με 600 νέους ειδικούς φρουρούς από αύριο τα Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button