Επιστήμη

Μαρθελίνο: «Μπορούμε να νικήσουμε τον Παναθηναϊκό»

Αισιόδοξος για πρόκριση της Μαρσέιγ σε βάρος του Παναθηναϊκού δήλωσε ο Μαρθελίνο, στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα ρεβάνς στο «Βελοντρόμ» (15/8, 22:00, COSMOTE SPORT 1 HD) για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Ο τεχνικός της γαλλικής ομάδας δήλωσε ότι «έχουμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε αυτό το ματς και να προκριθούμε», ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν σκέφτεται καθόλου τη διαδικασία των πέναλτι, καθώς, όπως τόνισε, η Ολιμπίκ προετοιμάζεται για να πάρει τη νίκη-πρόκριση μέσα στα 90 λεπτά.

«Είμαι πάντα αισιόδοξος, γιατί, αν ο προπονητής είναι απαισιόδοξος, το περνάει στους παίκτες του. Έχουμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε αυτό το ματς και να προκριθούμε» τόνισε ο Μαρθελίνο και συνέχισε, λέγοντας μεταξύ άλλων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν. Είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουμε. Έχουν γίνει αλλαγές, είμαστε μαζί ένα μήνα. Είμαστε ενωμένοι και έτοιμοι για το αύριο. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πού νιώθουν καλύτερα οι παίκτες μας. Μερικές φορές πιέζαμε ψηλά και είχαμε προβλήματα συντονισμού. Όταν έχουμε την μπάλα, θα πρέπει να δημιουργήσουμε κίνδυνο. Με υπομονή και επιμονή θα πάρουμε αποτέλεσμα αύριο.

Δεν μου αρέσει ο αυτοσχεδιασμός. Ο αυτοσχεδιασμός οδηγεί σε λάθη. Δεν έχει σημασία αν έχεις 2 ή 3 παίκτες στο κέντρο, δεν αλλάζει την κατοχή. Στο μέλλον είναι πιθανό να παίζουμε με 3 παίκτες στο κέντρο. Η σκέψη μου είναι συγκεντρωμένη στο αυριανό παιχνίδι, το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε, και όχι στις μεταγραφές. Στόχος μου είναι να κερδίσω τον αγώνα. Όλοι οι παίκτες είναι διαθέσιμοι. Ο Μουγκέ δεν είναι εκεί, δέχτηκε ένα χτύπημα στον αστράγαλο το Σάββατο. Θα δούμε την εξέλιξη του τραυματισμού του.

Κάνω συλλογικές εκτιμήσεις, δεν σχολιάζω ατομικές αποδόσεις. Όλοι μπορούν να βελτιωθούν, οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο. Παίξαμε δύο παιχνίδια, κερδίσαμε ένα παιχνίδι και θέλουμε να κερδίσουμε το τρίτο. Είναι ένα καθοριστικό ματς, θέλουμε να κερδίσουμε, οι φίλαθλοι θα μας βοηθήσουν. Πιστεύουμε σε αυτό, θέλουμε να περάσουμε στον επόμενο γύρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιστεύω ότι είναι αδύνατο να είσαι στο 100% αυτή την εποχή του χρόνου με έναν μήνα προετοιμασίας. Είναι φυσιολογικό να υπάρχει κούραση, συμβαίνει σε όλους τους συλλόγους που παίζουν τόσα παιχνίδια. Το ιδανικό είναι να είσαι πάντα στο 100%, αλλά όλοι ξέρουμε ότι αυτό δεν γίνεται. Πρέπει να είσαι θετικός στο αυριανό ματς, για να επιδιώξεις την πρόκριση.

Δεν σκέφτομαι τη νίκη στα πέναλτι. Νομίζω ότι θα κερδίσω το παιχνίδι μέσα στα 90 λεπτά. Προετοιμαζόμαστε γι’ αυτό. Θα επιδιώξουμε την πρόκριση στο 90λεπτο, έχουμε την ικανότητα».

Τους ποδοσφαιριστές της Μαρσέιγ εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Ζορντάν Βερετού, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Είμαστε πίσω γιατί χάσαμε το πρώτο ματς. Δουλέψαμε για να διορθώσουμε τα λάθη μας. Θα ξεκινήσουμε στο ματς με στόχο τη νίκη και θα δώσουμε τα πάντα για να ανατρέψουμε την κατάσταση. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς, τον σύλλογο και τους φιλάθλους. Η νίκη φέρνει αυτοπεποίθηση, ειδικά στο «Βελοντρόμ». Είναι σημαντικό να ξεκινήσει κανείς με επιτυχία το πρωτάθλημα, ειδικά εντός έδρας και κυρίως πριν από τη ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό. Εργαζόμαστε για να διορθώσουμε τα λάθη μας. Δουλέψαμε καλά για να διορθώσουμε την κατάσταση. Είμαστε Μαρσέιγ, ήρθαν νέοι παίκτες, υπάρχει εμπειρία, έχουμε τα πάντα για να πετύχουμε, πρέπει να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να νικήσουμε. Θα χρειαστούμε όλο τον κόσμο αύριο, παίκτες, επιτελείο και φιλάθλους. Πρέπει να μάθουμε από τις ήττες της περασμένης χρονιάς. Αυτός ο αγώνας είναι σημαντικός, θέλουμε να προκριθούμε στο Champions League. Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο, τερματίσαμε τρίτοι την περασμένη σεζόν. Αύριο είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι. Είμαστε ικανοί να κάνουμε πολύ όμορφα πράγματα».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button