Οικονομία

Ενισχύεται η οικονομική συνεργασία με τη Σουηδία – Galaksias Portal News


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021, 15:28

Τη βούληση της ελληνικής Πολιτείας για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας και προσέλκυση επενδύσεων από τη Σουηδία στην Ελλάδα, εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, σε συνάντηση που είχε σήμερα με εκπροσώπους σουηδικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, παρουσία και του γενικού γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Γιάννη Σμυρλή.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του σουηδού πρέσβη στην Αθήνα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων 27 σουηδικών επιχειρήσεων, με πολυετή παρουσία και δραστηριότητα στην Ελλάδα -ενδεικτικά αναφέρονται οι εταιρίες Ericsson, H&M, SAS, Ikea, Volvo- καθώς και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνο-Σουηδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, του 6ου μεγαλύτερου διμερούς εμπορικού επιμελητηρίου στην Ελλάδα.

Ο κ. Φραγκογιάννης επεσήμανε την προστιθέμενη αξία των σουηδικών επιχειρήσεων για την ελληνική οικονομία, με δεδομένο ότι η Σουηδία βρίσκεται στην πρωτοπορία σε θέματα καινοτομίας και τεχνολογίας και εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης για περαιτέρω οικονομική συνεργασία των δύο χωρών.

Προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της συνεργασίας, οι εκπρόσωποι του Ελληνο-Σουηδικού Επιμελητηρίου ανακοίνωσαν το άνοιγμα παραρτήματος στη Σουηδία, για συμμετοχή στο οποίο έχει εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021, 15:28

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο zougla.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button