Τεχνολογία

Ενισχυμένο το ενδιαφέρον των ελληνικών επιχειρήσεων για το cloud

Σημαντική ώθηση στην ελληνική αγορά για υπηρεσίες και λύσεις cloud  δείχνουν έχουν δώσει τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού καθώς, όπως προκύπτει από πρόσφατη έρευνα της IDC σε επιχειρήσεις στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη για λογαριασμό της Oracle, δείχνει ότι οι τελευταίες πιστεύουν πλέον πως η επιτάχυνση του μετασχηματισμού και η γρήγορη υιοθέτηση ψηφιακών λύσεων, ειδικά αυτών που βασίζονται στα υπολογιστικά συστήματα cloud, αποτελούν κρίσιμους παράγοντες για την επιβίωσή και την περαιτέρω ανάπτυξή τους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έδωσαν τα στελέχη της IDC κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της συγκεκριμένης έρευνας, η οποία αφορούσε 8 χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, μία εκ των οποίων ήταν και η Ελλάδα, η αγορά των λύσεων cloud στη χώρα μας παρουσιάζει διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, η IDC εκτιμά ότι η αξία του τομέα των λύσεων που αφορούν τις «δημόσιες» υποδομές cloud, το αποκαλούμενο και Infrastracture as a Service (IaaS), όσον αφορά στην Ελλάδα, διαμορφώθηκε το 2020 στα 51 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 27% σε σχέση με τα 40 εκατ. ευρώ που ήταν το 2019. Η IDC αναμένει αντίστοιχο ρυθμό ανάπτυξης (27%) και το 2021 εκτιμώντας ότι ο συγκεκριμένος τομέας θα φθάσει σε αξία τα 64 εκατ. ευρώ.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button