Αθλητικά

Συγκλονιστικό φινάλε στην Bundesliga: Η Ντόρτμουντ ετοιμάζεται να εκθρονίσει την Μπάγερν Μονάχου

Το πρωτάθλημα της Bundesliga ολοκληρώνεται σήμερα (27/5) με την ταυτόχρονη (16:30) διεξαγωγή όλων των αναμετρήσεων για την 34η και τελευταία αγωνιστική. Η Ντόρτμουντ ετοιμάζεται να εκθρονίσει την Μπάγερν Μονάχου.

Για πρώτη φορά μετά την αγωνιστική περίοδο 2018-19 (σ.σ. τότε η Μπάγερν είχε αφήσει δεύτερη την Ντόρτμουντ) ο τίτλος κρίνεται στην τελευταία «στροφή» του πρωταθλήματος και αυτή τη στιγμή η Μπορούσια έχει προβάδισμα δύο βαθμών έναντι της Μπάγερν Μονάχου, την οποία… προσπέρασε την περασμένη εβδομάδα.

Έτσι, η ομάδα του Έντιν Τέρζιτς, η οποία υποδέχεται τη Μάιντς, θα στεφθεί πρωταθλήτρια, εάν νικήσει ή αν η Μπάγερν Μονάχου δεν νικήσει εκτός έδρας την Κολωνία. Από την πλευρά τους, οι Βαυαροί του Τόμας Τούχελ δεν κρατούν την τύχη τους στα δικά τους… πόδια και, για να κατακτήσουν (και) τον εφετινό τίτλο, πρέπει να πάρουν το «τρίποντο» στην Κολωνία και, παράλληλα, η Ντόρτμουντ να μην καταφέρει να νικήσει τη Μάιντς.

Στο «μέτωπο» του Champions League, Ντόρτμουντ, Μπάγερν και Λειψία έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στους ομίλους κι έτσι Ουνιόν Βερολίνου και Φράιμπουργκ δίνουν μάχη για να κουνήσουν το… σεντόνι για «παρθενική» φορά στην ιστορία τους.

Αυτή τη στιγμή οι δύο ομάδες «συγκατοικούν» στην τέταρτη θέση της κατάταξης με 59 βαθμούς έκαστη, ωστόσο η Ουνιόν υπερτερεί, χάρη στην καλύτερη διαφορά τερμάτων της (+12 έναντι +8). Έτσι, για να τερματίσουν τέταρτοι, οι πρωτευουσιάνοι, οι οποίοι υποδέχονται τη Βέρντερ Βρέμης, χρειάζονται καλύτερο αποτέλεσμα από τη Φράιμπουργκ (που αντιμετωπίζει την Άϊντραχτ στη Φρανκφούρτη) ή να φέρουν το ίδιο αποτέλεσμα με τη Φράιμπουργκ και ταυτόχρονα να διατηρήσουν καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Αντίθετα, η Φράιμπουργκ χρειάζεται καλύτερο αποτέλεσμα από την Ουνιόν ή αν φέρουν το ίδιο αποτέλεσμα, η διαφορά τερμάτων να «γυρίσει» υπέρ τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι, εάν οι δύο ομάδες έχουν τους ίδιους βαθμούς και την ίδια διαφορά τερμάτων, η θέση που θα πάρουν στην τελική κατάταξη θα κριθεί από τον συνολικό αριθμό γκολ που έχουν πετύχει (αυτή τη στιγμή αμφότερες έχουν σημειώσει 50 τέρματα).

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά «εισιτήρια», ο ηττημένος της «μάχης» ανάμεσα στην Ουνιόν Βερολίνου και τη Φράιμπουργκ τερματίζει πέμπτος και μετέχει στους ομίλους του Europa League, ενώ η έκτη θέση «χαρίζει» μια θέση στα πλέι οφ του Europa Conference League. Αυτή τη στιγμή η Λεβερκούζεν είναι έκτη με 50 βαθμούς (+11 στη διαφορά τερμάτων), ωστόσο τη θέση διεκδικούν ακόμη Βόλφσμπουργκ (49 βαθμοί, +10) και Άϊντραχτ Φρανκφούρτης (47 βαθμοί, +5).

Σε περίπτωση που η Λειψία κατακτήσει το κύπελλο, στον τελικό απέναντι στην Αϊντραχτ, ο έκτος προκρίνεται και αυτός στο Europa League και ο έβδομος κερδίζει το δικαίωμα συμμετοχής στα προκρματικά του ECL.

Τέλος, στο «μέτωπο» του υποβιβασμού, τέσσερις ομάδες (Άουγκσμπουργκ, Στουτγκάρδη, Μπόχουμ και Σάλκε) κινδυνεύουν να ακολουθήσουν την ουραγό Χέρτα στη Β΄ κατηγορία.

Δύο εξ αυτών, η Άουγκσμπουργκ και η Στουτγκάρδη, δεν εξαρτώνται από άλλα αποτελέσματα κι έτσι, εάν νικήσουν την Γκλάντμπαχ και τη Χοφενχάιμ, αντίστοιχα, εξασφαλίζουν την παραμονή τους.

Αντίθετα, Μπόχουμ και Σάλκε χρειάζονται συνδυασμό αποτελεσμάτων, είτε για να βρίσκονται και τη νέα σεζόν στα «μεγάλα σαλόνια», είτε για να καταλάβουν τη 16η θέση της βαθμολογίας, ο «κάτοχος» της οποίας θα διεκδικήσει την παραμονή του στη μεγάλη κατηγορία μέσω μπαράζ με τον τρίτο της Β΄ κατηγορίας.

Το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής της Bundesliga:

Ντόρτμουντ-Μάιντς 27/5

Λειψία-Σάλκε 27/5

Ουνιόν Βερολίνου-Βέρντερ Βρέμης 27/5

Κολωνία-Μπάγερν Μονάχου 27/5

Γκλάντμπαχ-Άουγκσμπουργκ 27/5

Άϊντραχτ Φρανκφούρτης-Φράιμπουργκ 27/5

Βόλφσμπουργκ-Χέρτα Βερολίνου 27/5

Μπόχουμ-Λεβερκούζεν 27/5

Στουτγκάρδη-Χοφενχάιμ 27/5

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 33 αγώνες)

Ντόρτμουντ 70 –Champions League–

Μπάγερν Μονάχου 68 –Champions League–

Λειψία 63 –Champions League–

Ουνιόν Βερολίνου 59

Φράιμπουργκ 59

Λεβερκούζεν 50

Βόλφσμπουργκ 49

Άϊντραχτ Φρανκφούρτης 47

Μάιντς 45

Κολωνία 42

Γκλάντμπαχ 40

Βέρντερ Βρέμης 36

Χοφενχάιμ 35

Άουγκσμπουργκ 34

Στουτγκάρδη 32

Μπόχουμ 32

Σάλκε 31

Χέρτα Βερολίνου 26 –Υποβιβάστηκε–

To άρθρο Συγκλονιστικό φινάλε στην Bundesliga: Η Ντόρτμουντ ετοιμάζεται να εκθρονίσει την Μπάγερν Μονάχου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button