Υγεία

«Εμφύλιος» στην Moderna για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου απέναντι στην «Όμικρον»

«Εμφύλιος» έχει ξεσπάσει στην Moderna για την κάλυψη των εμβολίων απέναντι στο νέο στέλεχος του κορονοϊού «Όμικρον». Πριν δύο ημέρες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Στέφαν Μπανσέλ, δήλωσε πως τα υφιστάμενα εμβόλια είναι λιγότερο αποτελεσματικά. Σήμερα ωστόσο, ο πρόεδρος της Moderna, Στέφεν Χοτζ, φαίνεται ιδιαίτερα αισιόδοξος.

Ο πρόεδρος της Moderna, Στέφεν Χοτζ, σε συνέντευξή του στο CNN εξέφρασε την πίστη του ότι τα εμβόλια της εταιρείας του «έχουν αρκετά καλή αντοχή έναντι της μετάλλαξης Όμικρον».

Διαβάστε ακόμη: Όμικρον: Ασχημα νέα για τους εμβολιασμένους – Τι λέει ο επικεφαλής της Moderna

«Η αισιόδοξη πλευρά μου, λέει ότι πιθανόν θα γνωρίζουμε τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, που θα έχουμε και περισσότερα δεδομένα, ότι τα εμβόλια αντέχουν πραγματικά πολύ καλά (στη μετάλλαξη Όμικρον)», υποστήριξε ο πρόεδρος της Moderna.

«O CEO μας δεν χρησιμοποίησε τις κατάλληλες λέξεις»

Αναφορικά με τη ζοφερή εκτίμηση που έκανε προ δύο ημερών ο CEO της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ, ο οποίος δήλωσε ότι τα εμβόλια θα είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικά απέναντι στη μετάλλαξη «Όμικρον» και ότι πιθανότατα θα χρειαστούμε νέα πατέντα εμβολίου, ο Στέφεν Χοτζ, έκανε λόγο για λανθασμένη χρήση λέξεων.

«Θεωρώ ότι ορισμένες από τις λέξεις που επέλεξε μπορεί να μην ήταν οι καταλληλότερες. Αλλά, νομίζω ότι αυτό που ο Στεφάν Μπανσέλ προσπάθησε να πει ήταν ότι ενδέχεται η παραλλαγή Όμικρον να κάνει μία “κάμψη” στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου μας. Στην πραγματικότητα, στην αποτελεσματικότητα όλων των εμβολίων» δήλωσε ο πρόεδρος της Moderna στο CNN.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button