Αθλητικά

Λευτέρης Πετρούνιας: «Στόχος μου το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι»

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έγραψε ιστορία με το 7ο χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των κρίκων στο Ρίμινι, καθώς κανένας άλλος αθλητής δεν έχει καταφέρει κάτι παρόμοιο και πλέον στρέφεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Στην επιστροφή του με το χρυσό μετάλλιο, ο Πετρούνιας αποθέωσε τους προπονητές του και την οικογένειά του για την υποστήριξη, ενώ δεν απέφυγε να θέσει ως στόχο του το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του φετινού καλοκαιριού.

Οι δηλώσεις του Πετρούνια

«Είναι ξεχωριστό το 7ο για πολλούς λόγους. Το βασικότερο ότι έγραψε ιστορία αυτή η νίκη σπάζοντας ένα ρεκόρ και σε δεύτερη φάση το ότι δεν πονάω πια. Είχα καιρό να γυρίσω με επιτυχία χωρίς να πονάω, να κουνιούνται τα χέρια μου χωρίς να έχω κανένα πρόβλημα και για μένα είναι πολύ ευχάριστο αυτό. Και θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου, το προπονητή μου τον Δημήτρη Ράφτη, την Ιβάνα, τον κ. Παξινό τον γιατρό και τον κ. Προβιά τον κριτή μας, που όλη η ομάδα δουλεύει γι’ αυτά τα αποτελέσματα ενωμένη.

Η οικογένειά μου με βοήθησε πάρα πολύ στο να ηρεμήσω, να πέσει το άγχος μου και να βγάλω τον καλύτερό μου εαυτό. Θυμάμαι χαρακτηριστικά να κοιτάζω την κερκίδα και να βλέπω τη Σοφία να με χαιρετά και να μου κάνει μια καρδούλα. Τη χαιρέτησα και εγώ και κάπου εκεί ηρέμησαν οι παλμοί μου γιατί συνειδητοποίησα ότι εκεί είναι ο πραγματικός αγώνας της ζωής, εδώ είναι ο αγώνας που κάνω τώρα γι’ αυτό το ένα λεπτό.

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Για το Παρίσι δε μπορώ να θέσω κάποιον άλλο στόχο εκτός από το χρυσό. Αλλά για να είμαι απολύτως ειλικρινής είναι ένας πάρα πολύ δύσκολος αγώνας. Έχω να αντιμετωπίσω μεγαθήρια της γυμναστικής. Η Κίνα θα κατεβάσει τους καλύτερους αθλητές που διαθέτει και πιστέψτε με είναι πολλοί. Μπορεί να γίνει. Σ’ αυτό στοχεύω. Η δουλειά για μένα τώρα ξεκινάει. Μέχρι το Παρίσι τα κεφάλια κάτω και πρέπει να δουλέψω όσο δεν πάει για να φέρω αυτό το αποτέλεσμα.»

To άρθρο Λευτέρης Πετρούνιας: «Στόχος μου το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button