Οικονομία

Ταμειακές μηχανές: Πρόστιμα σε 12 εταιρείες με τζίρο άνω του 1 εκατ. ευρώ

Στην επιβολή προστίμων σε 12 επιχειρήσεις με τζίρο άνω του 1 εκατ. ευρώ για μη συμμόρφωση με την υποχρέωση διασύνδεσης POS και ταμειακής μηχανής, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης από το βήμα της Βουλής σήμερα (19.4.2024).

Παράλληλα, ο Χάρης Θεοχάρης τόνισε πως η ΑΑΔΕ επικοινωνεί καθημερινά με τουλάχιστον 700 επιχειρήσεις για να διαπιστώσει για ποιο λόγο αυτές δεν είναι δηλωμένες ως διασυνδεδεμένες. Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν επαρκείς αιτιολογήσεις η επιβολή νέων προστίμων θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Όσον αφορά τις κωδικοποιήσεις του νόμου, ο κ. Θεοχάρης τόνισε πως είναι αναγκαίες για να χτιστεί μία σχέση εμπιστοσύνης με τον φορολογούμενο, διότι ενισχύουν τη διαφάνεια και μπορεί να καταλάβει ο κάθε φορολογούμενος και ο κάθε επαγγελματίας του χώρου ποιες είναι οι υποχρεώσεις και τι πρέπει ακριβώς να κάνει.

«Υπάρχει μέσα στο άρθρο 83 του ΚΦΔ και στις εξουσιοδοτικές μια μικρή παράγραφος στην οποία υποχρεώνεται ο υπουργός Οικονομικών να αναρτά και να κοινοποιεί τον ΚΦΕ κάθε φορά που αλλάζει στο site του υπουργείου οικονομικών ώστε να ξέρουν οι πολίτες τον ΚΦΕ και φυσικά το ίδιο θα κάνουμε και για όλους τους κώδικες», συμπλήρωσε ο υφυπουργός Οικονομικών.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button