Οικονομία

Έρχεται αύξηση της τιμής της σοκολάτας στην Ευρώπη


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2023, 13:51

Η εκτόξευση της τιμής του κακάο ενδέχεται να οδηγήσει σε αύξηση του κόστους της σοκολάτας στην Ευρώπη, καθώς οι παραγωγοί είναι υποχρεωμένοι πλέον να συμμορφωθούν με τις αρχές βιωσιμότητας της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η Ακτή Ελεφαντοστού και η Γκάνα, που μαζί προμηθεύουν περίπου τα δύο τρίτα του κύριου συστατικού της σοκολάτας, πρέπει να δημιουργήσουν συστήματα για να συμμορφωθούν με τους νέους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διασφαλίζουν ότι τα προϊόντα δεν καλλιεργούνται σε αποψιλωμένα εδάφη. Οι κανονισμοί θα τεθούν σε ισχύ στο τέλος αυτού του μήνα, αν και οι εταιρείες έχουν προθεσμία έως το τέλος του 2024 για να συμμορφωθούν.

«Θέλουμε να παράγουμε κακάο με βιώσιμο και υπεύθυνο τρόπο, και αυτό έχει μια συγκεκριμένη ποιότητα και κόστος που ο καταναλωτής θα πρέπει να είναι έτοιμος να πληρώσει», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Συμβουλίου Κακάο της Γκάνας Joseph Boahen Aidoo σε συνέντευξή του, αναφερόμενος στο σύστημα ιχνηλασιμότητας που είναι πλέον επιβεβλημένο. 

Στο εξής, οι κόκκοι που αποστέλλονται από τη χώρα θα μπορούν να εντοπιστούν μέχρι πίσω στο αγρόκτημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι νέοι κανόνες της ΕΕ θα ισχύουν επίσης και για προϊόντα όπως ο καφές, το φοινικέλαιο και η σόγια. 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2023, 14:20

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button