Αθλητισμός

Εκπαιδεύονται στους απινιδωτές δεκάδες υπάλληλοι του δήμου Ηρακλείου – ΗράκλειοΣτη Λότζια θέλουν να προχωρήσουν τώρα στην τροποποίηση της σχετικής προγραμματικής σύμβασης με το Πανεπιστήμιο Κρήτης ώστε να περάσει από τη σχετική εκπαίδευση ένας μεγαλύτερος αριθμός εργαζομένων

”Όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο” είναι το δόγμα που θέλουν να ακολουθήσουν στον δήμο Ηρακλείου αναφορικά με την εκπαίδευση δημοτικών υπαλλήλων στον χειρισμό και στη χρήση των αυτόματων απινιδωτών που έχουν εγκατασταθεί -για ώρα ανάγκης- σε ειδικά κουτιά σε επιλεγμένα πολυσύχναστα σημεία της πόλης και μπορούν να αποδειχθούν πραγματικοί σωτήριοι σε περιστατικά καρδιακής ανακοπής.

Στη κατεύθυνση ακριβώς αυτή, στη Λότζια θέλουν να προχωρήσουν τώρα στην τροποποίηση της σχετικής προγραμματικής σύμβασης με το Πανεπιστήμιο Κρήτης ώστε να περάσει από τη σχετική εκπαίδευση ένας μεγαλύτερος αριθμός εργαζομένων .

Μέχρι τώρα σχετική πιστοποίηση χρήσης των αυτόματων απινιδωτών ώστε να συνδράμουν υπεύθυνα αν -ώ μή γένοιτο- συμβεί κάποιο απρόοπτο με οποιονδήποτε εργαζόμενο, αιρετό ή πολίτη έχουν λάβει 24 υπάληλοι του δήμου, μονάχα από τις υπηρεσίες υγείας, δημοτικής αστυνομίας και πολιτικής προστασίας ενώ στόχος είναι να μπουν στο ”παιχνίδι” εργαζόμενοι και από άλλες υπηρεσίες ώστε ο αριθμός αυτός να ανέβει στους 80!

Ήδη η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ηρακλείου άναψε τις προάλλες το ”πράσινο φως” για να προχωρήσει η σχετική τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, όπως παρατίθεται στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής: ”Ο Δήμος Ηρακλείου σύναψε την προγραμματική σύμβαση με αρ. πρωτ. 125157/30-12-2020 με το

Πανεπιστήμιο Κρήτης για την ανάπτυξη δικτύου απινιδωτών στο Δήμο Ηρακλείου, η διάρκεια της οποίας είναι από την 30η/12/2020 έως 29η/12/2024. 

Αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ άλλων είναι και η πιστοποιημένη εκπαίδευση υπαλλήλων του Δήμου Ηρακλείου στη χρήση απινιδωτών και την πρώτη αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής μέσω του Εργαστηρίου Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης. Ειδικότερα για το θέμα αυτό, στο άρθρο 3 της Προγραμματικής Σύμβασης παρ. 3.1 εξειδικεύεται ότι το κόστος πιστοποίησης θα καλυφθεί για τους εργαζόμενους υγείας της Δ/νσης Κοινωνικής Ανάπτυξης καθώς και για εργαζόμενους της Δημοτικής Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα έχει εκπαιδευτεί (με σκοπό την πιστοποίηση) ένας μικρός αριθμός εργαζομένων των ως άνω αναφερόμενων υπηρεσιών (ήτοι μόλις 24 υπάλληλοι), με αποτέλεσμα να υπάρχει περιθώριο ένταξης κι άλλων εργαζόμενων από άλλες υπηρεσίες του Δήμου που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον όχι μόνο για την εκπαίδευσή τους αλλά και την πιστοποίησή τους.

Πολλοί από αυτούς που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για εκπαίδευση και πιστοποίηση βρίσκονται πλησίον των σημείων που έχουν τοποθετηθεί ή θα τοποθετηθούν οι απινιδωτές και επιθυμούν την πιστοποίησή τους. Επισημαίνεται ότι η αρχική εκτίμηση του αριθμού των υπαλλήλων που δυνητικά θα μπορούσαν να εκπαιδευτούν ήταν περίπου 70-80 υπάλληλοι, για τους οποίους υπάρχει ήδη οικονομική δέσμευση από το Δήμο για το τρέχον οικονομικό έτος”.

Που υπάρχουν αυτόματοι απινιδωτές

Θυμίζουμε ότι τα σημεία στα οποία βρίσκονται οι αυτόματοι απιδινωτές του δικτύου στον Δήμο Ηρακλείου είναι τα εξής :

1.Πλατεία Λιονταριών, κεντρική είσοδος Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Μέγαρο Αχτάρικα

2.Πλατεία Δασκαλογιάννη, κεντρική είσοδος Δημοτικού Κτηρίου Δημοτολογίου – Πολεοδομίας – Εφετείου Ηρακλείου

3.Πλατεία Κύπρου 5 -Πυροσβεστική Υπηρεσία – έναντι εισόδου Κηποθεάτρου «Ν. Καζαντζάκης»

4. Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηρακλείου, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 22».

Φωτογραφία: pexels


Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button