Πολιτική

Εκνευρισμός και απειλές από τον Θάνο Πλεύρη, αντί απαντήσεων στις καταγγελίες για τις VIP ΜΕΘ

Με επίθεση και απειλές προσπαθεί ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, να θολώσει το τοπίο, μετά τις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, για τον τρόπο διαχείρισης των ΜΕΘ. Ο υπουργός Υγείας αντί να απαντήσει επί της ουσίας των καταγγελιών, έφτασε να απειλήσει τον κύριο Γιαννάκο ότι θα του κάνει μήνυση αν «τολμήσει να πει ένα όνομα» γιατρού.

«Να λέγεται ότι γιατροί και νοσηλευτές είναι σε ένα εγκληματικό κύκλωμα που κρατάει κενές κλίνες για να έχουν κλίνη ΜΕΘ, αν χρειαστώ εγώ ή εσείς, είναι ψευδέστατο, συκοφαντικό και έχω συντάξει την αναφορά αξιόποινων πράξεων για να την καταθέσω. Θα κληθεί να λογοδοτήσει για τα ψέμματα που λένε. Δεν περιμένω την εισαγγελία. Κινούμαι εγώ και καλώ την εισαγγελέα να ερευνήσει», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Θάνος Πλεύρης και πρόσθεσε: «Ο κ. Γιαννάκος δεν έχει τολμήσει να πει ένα όνομα. Ας τολμήσει να πει ένα όνομα και θα του κάνω μήνυση προσωπικά. Οι συνάδελφοί του, που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης και όχι στην ασφάλεια και στον καναπέ των καναλιών, θίγονται από αυτά που λέει».

Ωστόσο με την δήλωση αυτή ο υπουργός Υγείας δεν απάντησε στα ερωτήματα που έθεσε νωρίτερα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

«Αυτό που λέω είναι γιατί σε όλη τη διάρκεια της ημέρας από το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ και το υπουργείο ανακοινώνει 98% πληρότητα, όταν ξέρουμε ότι 110 και παραπάνω είναι εκτός ΜΕΘ. Η πληρότητα θα έπρεπε να είναι 100%. Και γιατί όταν υπάρχει κάποιος επώνυμος βρίσκει πιο γρήγορα ΜΕΘ σε σχέση με άλλους ασθενείς που μπορεί να καταλήγουν διασωληνωμένοι σε θαλάμους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας το πρωί στη δημόσια τηλεόραση.

Ο ΣΚΑΪ, πριν από τον κύριο Πλεύρη είχε φιλοξενήσει και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος είπε ότι η καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για VIP ΜΕΘ, είναι «προσβλητική για όσους εργάζονται».

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newscenter.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button