lifestyle

«Ή δέχεσαι ή δεν θα δουλέψεις ξανά στο Χόλιγουντ» – Ο εκβιασμός του Χάρβεϊ Γουάινστιν στον Τζόζεφ Φάινς

H Miramax επί παντοδυναμίας του Χάρβεϊ Γουάινστιν αμέσως αγάπησε τον Τζόζεφ Φάινς μετά το Όσκαρ καλύτερης ταινίας που κατέκτησε το 1998 η ταινία «Ερωτευμένος Σαίξπηρ», στην οποία πρωταγωνίστησε.

Ο Φάινς, ο οποίος φέρεται ότι πήρε τον ρόλο από τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις για να υποδυθεί τον ομώνυμο Βρετανό θεατρικό συγγραφέα, υπενθύμισε στην εφημερίδα «The Guardian» ότι ο παραγωγός Χάρβεϊ Γουάινστιν χρησιμοποίησε μια συγκλονιστική «τακτική εκφοβισμού» μετά την κυκλοφορία της ταινίας και τα Όσκαρ. Στον Φάινς προσφέρθηκε μια συμφωνία πέντε ταινιών με τη Miramax, την οποία τελικά απέρριψε.

«Πρέπει να είμαι προσεκτικός εδώ», είπε ο Φάινς, προτού εξηγήσει ότι ο Γουάινστιν τον προσκάλεσε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του για να περιγράψει με επιθετικό τρόπο το προτεινόμενο συμβόλαιο. Σύμφωνα με τον ηθοποιό, ο παραγωγός είπε «σοκαριστικά» πράγματα και επιβεβαίωσε ότι θα ήταν εξ ολοκλήρου υπεύθυνος για την καριέρα του Φάινς στο μέλλον κι αν αυτός αρνιόταν, δεν θα δούλευε ξανά στο Χόλιγουντ.

«Ήταν μια τακτική εκφοβισμού που δεν μου άρεσε», είπε ο Φάινς, σημειώνοντας ότι δεν γνώριζε τους ισχυρισμούς για βιασμό και σεξουαλική επίθεση εναντίον του Γουάινστιν εκείνη την εποχή. Οι καταγγελίες ήρθαν στο φως το 2017. «Ο τρόπος που το εξήγησε ήταν σοκ για μένα. Αλλά ξαφνικά κάθισα στο δωμάτιο, και αποφασισμένος και δυνατός μέσα μου για να πω, ξέρετε τι, δεν είμαι υποχρεωμένος να το κάνω. Αποχωρώ».

Ο Φάινς πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει ότι η απόφασή του αυτήν τον έβλαψε τελικά στην καριέρα του.

Εκπρόσωπος του φυλακισμένου Γουάινστιν δημοσίευσε ένα σχόλιο στην «The Independent» αρνούμενος τη δήλωση του ηθοποιού. «Η Miramax δεν του πρόσφερε να γυρίσει πολλές ταινίας και αυτό είναι τόσο απλό», είπε ο εκπρόσωπος. «Ο Χάρβεϊ θεωρεί τον Τζο σπουδαίο ηθοποιό, αλλά πιστεύει ότι είτε θυμάται λάθος είτε προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το όνομα και την τρέχουσα κατάσταση του Χάρβεϊ για να αποκτήσει δημοσιότητα». 

To άρθρο «Ή δέχεσαι ή δεν θα δουλέψεις ξανά στο Χόλιγουντ» – Ο εκβιασμός του Χάρβεϊ Γουάινστιν στον Τζόζεφ Φάινς δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button