Πολιτική

Διμέτωπη επίθεση Κασσελάκη κατά Μητσοτάκη και Ανδρουλάκη – Οι δημοσκοπήσεις, ο «διασκεδαστής» και η «κρουαζιέρα»

Διμέτωπη επίθεση εξαπέλυσε χθες, Δευτέρα (22.04.24) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  Στέφανος Κασσελάκης κατά της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, ενώ αντέκρουσε το επιχείρημα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι πολίτες τον εμπιστεύονται στα θέματα της οικονομίας.

Σύμφωνα με τον Στέφανο Κασσελάκη, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν οργή και απογοήτευση, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να χάνει στο αφήγημα της ασφάλειας, σε συντριπτικά ποσοστά.

Σε συνέντευξή του ο αρχηγός της αξιωματικής  αντιπολίτευσης σημείωσε ως προς το κυβερνητικό αφήγημα περί σταθερότητας ότι μιλάμε για σταθερότητα σε χαμηλά επίπεδα: «σταθερά χαμηλά στην αγοραστική δύναμη της χώρας, η οποία είναι η δεύτερη χαμηλότερη από τον πάτο. Στους έμμεσους φόρους, που είναι οι δεύτεροι υψηλότεροι στην Ευρώπη μετά τη Σουηδία. Στις ιδιωτικές επενδύσεις, που είναι οι χαμηλότερες στην Ευρώπη. Στον πληθωρισμό των τροφίμων, που θα είναι αυτό το μήνα ο υψηλότερος πληθωρισμός στην Ευρώπη, στην πιο ακριβή βενζίνη στην Ευρώπη». «Είναι μια κυβέρνηση η οποία έχει μια στυγνή νεοφιλελεύθερη πολιτική ιδιωτικοποίησης παντού», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ταξιδεύει στο Αιγαίο προκειμένου να αναδείξει τα προβλήματα των νησιωτικών περιοχών, απαντώντας για άλλη μία φορά  με έμμεσο τρόπο στα όσα είπε περί «διασκεδαστή» ο Νίκος Αδρουλάκης, ανέφερε ότι «ότι δεν πρόκειται να επιδιώξει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές» και τάχθηκε κατά των συνεργασιών σε επίπεδο κορυφής.

Αίσθηση, ωστόσο, δημιούργησε το γεγονός ότι  έτεινε το χέρι σε κόσμο της βάσης που εξακολουθεί να εμπνέεται από τον Ανδρέα Παπανδρέου. «Είμαστε στη διάθεσή τους για να ενταχθούν και να συνεισφέρουν σε μια δημοκρατική παράταξη που θα κερδίσει και θα αλλάξει τον τόπο», ανέφερε.

Σήμερα, Τρίτη πάντως ο Στέφανος Κασσελάκης θα βρεθεί στο Καστελλόριζο και στη Ρόδο  στο πλαίσιο της πολυήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου.

Χθες στην Αμοργό, ο ίδιος συμμετείχε σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την διάρκεια της οποίας αφού άκουσε τα προβλήματα κατοίκων και φορέων του νησιού, μετέφερε τις θέσεις και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέχεια, μετέβη στην Αστυπάλαια, όπου όμως καθηλώθηκε λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, όπως ενημέρωσε μέσω των κοινωνικών δικτύων. Στο βίντεο που ανήρτησε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχασε την ευκαιρία να απαντήσει στα σχόλια περί… «κρουαζιέρας».

«Δυστυχώς δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε την περιοδεία μας προς Χάλκη και Σύμη λόγω των καιρικών συνθηκών», είπε ο κ. Κασσελάκης και συνέχισε σε σκωπτικό ύφος: «Ίσως θα έπρεπε να πάρουμε μαζί μας τους «λαλίστατους» δημοσιολογούντες που λοιδορούν ως κρουαζιέρα, τον μοναδικό τρόπο διασύνδεσης των νησιών, για να κατανοήσουν το πραγματικό πρόβλημα. Εμείς πάλι είμαστε μαθημένοι στις φουρτούνες», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι την σχετική αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου, σχολίασε ειρωνικά νωρίτερα χθες και το Γραφείο Τύπου του κόμματος: «Όσον αφορά την κρουαζιέρα» του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, μάλλον ο κ. Μαρινάκης μπερδεύτηκε με τις βουτιές του κ. Μητσοτάκη στο Μαράθι, την ώρα που είχε ξεσπάσει η μεγάλη κρίση στην Μέση Ανατολή».

To άρθρο Διμέτωπη επίθεση Κασσελάκη κατά Μητσοτάκη και Ανδρουλάκη – Οι δημοσκοπήσεις, ο «διασκεδαστής» και η «κρουαζιέρα» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button