Οικονομία

Εικόνες ντροπής στο Κέντρο Υγείας Μοιρών – Κτίριο που καταρρέει (εικόνες, βίντεο) – ΗράκλειοΑκατάλληλο έχει κριθεί ένα μεγάλο τμήμα του παλιού πετρόκτιστου κτιρίου του Κέντρου Υγείας Μοιρών – Απαράδεκτες εικόνες


  • Ερωτηματικά για την στατικότατα μετά τον σεισμό
  • Επιτακτική ανάγκη η κατασκευή ενός νέου κέντρου υγείας
  • Ο Δήμος Φαιστού παραχώρησε χώρο στην ΥΠΕΕ αλλά ο σχεδιασμός έμεινε στα χαρτιά

Ανησυχία προκαλούν οι εικόνες που παρουσιάζει ένα μεγάλο τμήμα του παλιού πετρόκτιστου κτιρίου του Κέντρου Υγείας Μοιρών, το οποίο έχει κριθεί ακατάλληλο και μάλιστα μέσα σε αυτό γίνονται οι εφημερίδες, ενώ παράλληλα βρίσκονται και οι αποθήκες οξυγόνου και υλικού, η κουζίνα, τα αποδυτήρια προσωπικού και όχι μόνο.

Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί ότι πριν από έναν χρόνο όταν σημειώθηκε ο ισχυρός σεισμός των 6 Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι, εργαζόμενη που βρισκόταν εντός της αποθήκης κινδύνεψε η ζωή της.

Παράλληλα ασφυκτική λόγω της έλλειψης χώρου είναι η κατάσταση και στο υπόλοιπο τμήμα του Κέντρου, το εξυπηρετεί δεκάδες χιλιάδες κατοίκους της Μεσαράς αλλά και στην περιοχή της Αγίας Γαλήνης.

Εδώ και αρκετά χρόνια, κάτοικοι της Μεσαράς διεκδικούν νέο Κέντρο Υγείας, το οποίο να ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες. Όπως τονίζουν, πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή, το οποίο θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα.

Ο Δήμος Φαιστού παραχώρησε στην 7η ΥΠΕ, οικόπεδο με σκοπό την ανέγερση ενός νέου λειτουργικού Κέντρου Υγείας στις Μοίρες. Ωστόσο, οι υποσχέσεις  για την χρηματοδότηση του, από το Ταμείο Ανάκαμψης, παραμένουν στον αέρα..


Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button