Πολιτική

Εμφύλιος στην κεντροαριστερά – Σε τροχιά σύγκρουσης ο ΣΥΡΙΖΑ με ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά

Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα στα κόμματα της κεντροαριστεράς, καθώς πενήντα ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές 2024 ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να εδραιώνεται στην δεύτερη θέση, το ΠΑΣΟΚ να δίνει μάχη για να ξεκολλήσει από την τρίτη και η Νέα Αριστερά  να προσπαθεί να προσεγγίσει τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Για κάποιους στην κεντροαριστερά το στοίχημα για τις Ευρωεκλογές είναι υπαρξιακό, για άλλους καθαρά πολιτικό και για κάποιους τρίτους στοίχημα επιβίωσης.

Μοιραία λοιπόν, οι επιθέσεις μεταξύ των πολιτικών αρχηγών είναι καθημερινές με τον Στέφανο Κασσελάκης να βρίσκεται στο στόχαστρο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ηγεσίας της Νέας Αριστεράς. 

Όπως λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο επίκεντρο των επιθέσεων καθώς κατάφερε να απεγκλωβίσει το κόμμα του από την εσωστρέφεια στην οποία βρισκόταν όλο το τελευταίο διάστημα ενώ κατάφερε να προσεγγίσει και νέους ψηφοφόρους. 

Παράλληλα, με βάση τις δημοσκοπήσεις ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται να έχει πείσει τους ψηφοφόρους ότι αυτός μπορεί να αντιμετωπίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς αν το κόμμα του τερματίσει τρίτο -όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις – τότε σίγουρα θα προκύψουν εσωκομματικά θέματα. 

Σε ότι αφορά την Νέα Αριστερά, οι ίδιοι άνθρωποι επισημαίνουν ότι το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών θα δείξει εάν είχαν δίκιο  που αποχώρησαν από το ΣΥΡΙΖΑ ή εάν τελικά έκαναν ένα μοιραίο λάθος. 

Η χθεσινή μέρα σημαδεύτηκε ωστόσο με αντιπαραθέσεις ανάμεσα και στα τρία κόμματα. 

«Προτιμώ να είμαι χρήσιμος για την πατρίδα μου, παρά ένας ευχάριστος διασκεδαστής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη του στέλνοντας τα βέλη του προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Η Κουμουνδούρου αντέδρασε έντονα λέγοντας ότι “ο κ. Ανδρουλάκης συνεχίζει να μιλάει μονότονα και βαρετά με τους ίδιους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρόεδρο του, σχολίασαν στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσαν:

Σήμερα (χθες: 21.04.2024), έδειξε για μια ακόμη φορά τον πανικό του και κατέφυγε στη γνωστή μέθοδο της λασπολογίας, ψάχνοντας «σωσίβιο» για τη διαφαινόμενη αποτυχία στις προσεχείς Ευρωεκλογές. Έφτασε μάλιστα σε σημείο να προσβάλει ακόμη και τους προοδευτικούς ψηφοφόρους διερωτώμενος αν προτιμούν διασκεδαστές.

Να του επισημάνουμε ότι ελάχιστοι πλέον τον ακούν ακόμη και από το εσωτερικό του ίδιου του ΠΑΣΟΚ του οποίου ηγείται, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Κασσελάκης κάνουν ουσιαστική αντιπολίτευση στη δεξιά του κ. Μητσοτάκη.  Έκαστος εφ ‘ω ετάχθη.”

Παράλληλα, ο επικεφαλής της ΚΟ των βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, όσο και η Εφη Αχτσιόγλου επιτέθηκαν εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη λέγοντας μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του σήμερα δεν έχει κανένα κοινό με το κόμμα που ήταν στο παρελθόν.

«Το στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ έχει χαθεί οριστικά» ανέφερε  ο Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξη του στην Καθημερινή. «Δεν μπορεί με αυτή την ηγεσία να σταματήσει εκφυλιστική μετάλλαξη του χώρου», και πρόσθεσε: «Στον ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε ένα άλλο πολιτικό σχέδιο, ένα άλλο ύφος και ένα άλλο ήθος. Δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ όποιος ενέπνευσε και τον οποίο οι πολίτες εμπιστεύτηκαν για την διακυβέρνηση της χώρας. Ακόμη και άνθρωποι που έμειναν στο ΣΥΡΙΖΑ για συναισθηματικούς ή τακτικούς λόγους ασφυκτιούν με τον αρχηγικό αυταρχισμό και την κανονικοποίηση του πατρίδα θρησκεία οικογένεια που επιχειρεί ηγεσία».

Πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλεγαν ότι «η κυρία Αχτσιόγλου παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη και για μια ακόμη φορά περιορίστηκε στο να κάνει «αντιπολίτευση» στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Πρόεδρο του Στέφανο Κασσελάκη χρησιμοποιώντας το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας στην οποία… ξέχασε να αναφερθεί μέχρι και την επισήμανση της «αφηρημάδας» της από τους δημοσιογράφους.

Την ίδια στιγμή ο κ. Χαρίτσης δίνει συνέντευξη στην Καθημερινή όπου ο τίτλος και το περιεχόμενο επικεντρώνεται στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλήθεια δεν έχουν να πουν κάτι για το κόμμα τους και για το τι πρεσβεύει; Η εμμονή τους με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρόεδρό του έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Την ίδια στιγμή γίνεται πλέον φανερή και η πρόθεση, αλλά και η επιδίωξη τους να στηρίξουν μια παραπαίουσα και διεφθαρμένη κυβέρνηση. Ευελπιστούμε να τους καλωσόρισαν στο άρμα Μητσοτάκη με …τιμές. Μην πάει χαμένος τόσος κόπος».

Ο Στέφανος Κασσσελάκης πάντως ξεκίνησε από το Σάββατο το πρωί την περιοδεία του σε 29 νησιά του Αιγαίου. Πρώτος σταθμός ήταν η Κύθνος ενώ στην συνέχεια βρέθηκε στην Σύρο και την Πάρο.  

Στο νοσοκομείο της Σύρου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος συνοδεύεται από τον Ευάγγελο Αποστολάκη, άκουσε τα προβλήματα των εργαζομένων τα οποία εντοπίζονται στην έλλειψη προσωπικού και ειδικότερα ειδικευόμενων, πράγμα που οδηγεί στην υπολειτουργικότητα του μοναδικού νοσοκομείου στις Κυκλάδων.

Εν τω μεταξύ στην Κουμουνδούρου, επικρατεί ενθουσιασμός για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου ότι και η διαδικασία των δημοψηφισμάτων πήγε ιδιαίτερα καλά αλλά και οι πέντε επιλογές που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν ιδιαίτερα αξιόλογες. Φυσικά αυτή που ξεχωρίζει είναι η Μέλπω Λεκατσά η οποία είναι γνωστή  για την αντιδικτατορική της δράση .

To άρθρο Εμφύλιος στην κεντροαριστερά – Σε τροχιά σύγκρουσης ο ΣΥΡΙΖΑ με ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button