Οικονομία

Εβδομαδιαία άνοδος 2,21% – Galaksias Portal News

Με κέρδη 2,21% έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά την εβδομάδα που τελειώνει, κλείνοντας σε “απόσταση αναπνοής” από το ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων, συμπληρώνοντας δύο ανοδικές εβδομάδες, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης καταγράφει συνολικά κέρδη 4,62%.

Η αρχική πίεση που προκάλεσε στις αγορές η εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού φαίνεται να αναχαιτίζεται, όμως η αβεβαιότητα που προκαλεί η μετάλλαξη Όμικρον δημιουργεί αυξημένες διακυμάνσεις, ενώ προβληματισμό προκαλεί η διατήρηση των πληθωριστικών πιέσεων. Στήριγμα στην αγορά έδωσε η ανακοίνωση των στοιχείων για το ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου που δείχνουν ισχυρή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Τα αποτελέσματα του γ’ τριμήνου των εισηγμένων επιχειρήσεων παρέχουν μια υποστηρικτική βάση στις αποτιμήσεις αποκλιμακώνοντας την ένταση των πιέσεων που συνδέονται με την πορεία της πανδημίας.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε την εβδομάδα στις 898,63 μονάδες, έναντι 879,23 μονάδων της προηγούμενης εβδομάδας, σημειώνοντας άνοδο 2,21%, από τις αρχές Δεκεμβρίου, σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 3,56%, ενώ από τις αρχές του 2021 καταγράφει κέρδη σε ποσοστό 11,08%.

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE 25 έκλεισε την εβδομάδα με άνοδο 2,38%, ενώ ο δείκτης FTSE MID CAP έκλεισε με μικρή πτώση 0,14%.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε την εβδομάδα με άνοδο 2,06%, από τις αρχές του μήνα σημειώνει άνοδο 5,05%, ενώ από τις αρχές του 2021 και καταγράφει κέρδη 12,17%.

Η συνολική αξία των συναλλαγών στις συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας ανήλθε στα 242,176 εκατ. ευρώ, ενώ η μέση αξία συναλλαγών υποχώρησε σημαντικά και διαμορφώθηκε στα 48,435 εκατ. ευρώ, από 76,877 εκατ. ευρώ της περασμένης εβδομάδος.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς την εβδομάδα αυτή αυξήθηκε κατά 1,275 δισ. ευρώ και διαμορφώθηκε στα 66,252 δισ. ευρώ και από τις αρχές του έτους σημειώνει αύξηση κατά 12,387 δισ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Χρηματιστήριο Αθηνών: Εβδομαδιαία άνοδος 2,21% δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newsit.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button