Πολιτική

Εκλογές 2023: Στις 19:00 το exit poll

Από νωρίς το πρωί οι ειδικές κάλπες του πανελλαδικού exit poll έχουν στηθεί έξω από συγκεκριμένα εκλογικά κέντρα για να δώσουν στη συνέχεια μία πρώτη εικόνα για το αποτέλεσμα των εκλογών

Μόλις οι κάλπες των εκλογών της 25ης Ιουνίου κλείσουν στις 19:00 τα τηλεοπτικά κανάλια θα μεταδώσουν ταυτόχρονα τι έβγαλαν οι κάλπες του exit poll. 

Για ακόμη μια φορά οι εταιρείες δημοσκοπήσεων θα προσπαθήσουν να αποτυπώσουν τα ποσοστά που θα λάβει το κάθε κόμμα, ποια θα είναι η διαφορά πρώτου και δεύτερου κόμματος και πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή.

Το exit poll διεξάγεται από κοινού από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων ALCO, MARC, METRON ANALYSIS, MRB HELLAS A.E., Pulse και GPO.

Το exit poll θα διενεργηθεί για λογαριασμό των καναλιών Mega (συνεργάζεται με τη Metron Analysis), Open (συνεργάζεται με την ΜRB), Star (συνεργάζεται με την GPO), Alpha (συνεργάζεται με την Alco), ΑΝΤ1 (συνεργάζεται με τη Marc) και ΣΚΑΪ (συνεργάζεται με την Pulse), ενώ στο κοινό exit poll θα συμμετέχει και το Action24.

Στις προηγούμενες εκλογές, συνολικά 121 κάλπες για exit poll είχαν στηθεί έξω από 90 εκλογικά τμήματα πανελλαδικά.

Η πρώτη εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος

Τέλος, σημειώνεται πως το πρώτο εκλογικό αποτέλεσμα αναμένεται να ανακοινωθεί περίπου στις 20:30, σχεδόν μία ώρα ή και λίγο περισσότερο, από τη στιγμή που θα κλείσουν οι κάλπες.

Ωστόσο, εικόνα για το τελικό αποτέλεσμα θα έχουμε αρκετή ώρα μετά, καθώς θα ενσωματώνονται τα επίσημα αποτελέσματα στη βάση δεδομένων της Singular Logic.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μάχη για το ποια κόμματα θα μπουν στη Βουλή, θα κρατήσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button