Οικονομία

Συντάξεις: 30.000 νέοι συνταξιούχοι «ζητούν» εκτάκτως 13.300 ευρώ έκαστος από τον ΕΦΚΑ φέτος

Επιπλέον 400 εκατ. ευρώ αναμένεται να στοιχήσει εκτάκτως στον ΕΦΚΑ η προς τα πάνω αναθεώρηση των προβλέψεων για το πλήθος των νέων  συνταξιούχων φέτος.

Σύμφωνα με κύκλους του ΥΠΟΙΚ στα πλαίσια άτυπης ενημέρωσης προς δημοσιογράφους, με αφορμή την ανακοίνωση του νέου προγράμματος σταθερότητας, οι νέοι συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ κατά το τρέχον – με βάση νεότερες εκτιμήσεις της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής – θα είναι κατά 30.000 περισσότεροι σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις της εν λόγω αρχής, με βάση καταρτίστηκε το σχέδιο του φετινού προϋπολογισμού.

Αυτό, όμως, οδηγεί σε έκτακτη απόκλιση της προηγούμενης πρόβλεψης για τις δαπάνες για τις συντάξεις το 2024 και συγκεκριμένα την υπέρβασή τους κατά περίπου 400 εκατ. ευρώ, η οποία θα καλυφτεί από τον προϋπολογισμό, κάτι που αντιστοιχεί σε δαπάνη κατά μέσο όρο σε ετήσια βάση 13.300 ευρώ περίπου ανά νέο συνταξιούχο (ή 1.100 ευρώ/μήνα) φέτος.

To άρθρο Συντάξεις: 30.000 νέοι συνταξιούχοι «ζητούν» εκτάκτως 13.300 ευρώ έκαστος από τον ΕΦΚΑ φέτος δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button