lifestyle

Ελπίδα: Οι συμμετοχές της στην Eurovision και η επιτυχία του «Σωκράτη»

«Το τραγούδι το θυμούνται όλοι οι Έλληνες», δήλωσε με μεγάλη υπερηφάνεια η Ελπίδα, μιλώντας για το τραγούδι «Σωκράτης» με το οποίο εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Eurovision το 1979.

Η αγαπημένη τραγουδίστρια θυμάται και ξεδιπλώνει τις ελληνικές συμμετοχές της στη Eurovision, μιλώντας στην εκπομπή «Πάμε Δανάη». Η Ελπίδα εκπροσώπησε την Κύπρο στον διαγωνισμό τραγουδιού το 1986 με το τραγούδι «Τώρα Ζω» και την Ελλάδα το 1979 με το τραγούδι «Σωκράτης», με το οποίο άφησε ιστορία.

«Είχα στείλει τέσσερα τραγούδια στην ΕΡΤ και δεν πέρναγαν ποτέ. Έγινε εθνικός διαγωνισμός με 6 τραγούδια και ο “Σωκράτης” έφτασε στον τελικό. Το τραγούδι μου βγήκε πρώτο από τις ψήφους των δημοσιογράφων και του κοινού. Έπρεπε να παιδευτώ, έστελνα σπουδαία τραγούδια και δεν περνούσαν ποτέ», είπε κάνοντας μία αναδρομή στο παρελθόν η Ελπίδα.

«Μαζί μου ήταν η Πωλίνα, η Λία Βίσση, ο Γιάννης Σαμσιάρης και ο Στέλιος Γουλιέλμος. Το τραγούδι το θυμούνται όλοι οι Έλληνες κι όπου υπάρχουν Έλληνες το τραγουδάνε ακόμη και το καμαρώνω. Στο Ισραήλ (που γινόταν ο διαγωνισμός) μας είχαν για φαβορί, μέσα στα πρώτα τρία τραγούδια».

«Μόνο η εταιρία μάς βοήθησε, η ΕΡΤ δεν βοηθούσε τότε, πλήρωσε μόνο το ξενοδοχείο. Δεύτερη φορά που πήγα Eurovision εκπροσώπησα την Κύπρο. Το ΡΙΚ με παρακάλεσε να πω το τραγούδι “Τώρα Ζω”, δεν είχα προγραμματίσει να πάω ξανά στην Eurovision. Κάναμε ένα τραγούδι που δεν ήθελα ποτέ να πω, αλλά με το ΡΙΚ είχαμε άψογη σχέση και γι’ αυτό δέχτηκα να πάω».

«Το αποτέλεσμα ήταν τραγικό, σε κάποιους αρέσει το τραγούδι, σε εμένα καθόλου», είπε για την εκπροσώπηση της Κύπρου το 1986.

To άρθρο Ελπίδα: Οι συμμετοχές της στην Eurovision και η επιτυχία του «Σωκράτη» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button