Αθλητικά

Ρολάν Γκαρός: Βέσελι-Τσιτσιπάς 0-2 (5-7, 3-6)


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 28 Μαΐου 2023, 15:13

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα (Eurosport 1) ο πρώτος αγώνας του Στέφανου Τσιτσιπά στο Ρολάν Γκαρός.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας αντιμετωπίζει τον Γίρι Βέσελι στο «Philippe-Chatrier», με στόχο τη νίκη-πρόκριση.

Ο Τσιτσιπάς (Νο 5) θ΄ αντιμετωπίσει για πρώτη φορά στην καριέρα του τον Τσεχό (Νο 452), ο οποίος στο παρελθόν έχει πετύχει μεγάλες νίκες στο χώμα.

Ο «Στεφ», όπως είναι φυσικό, θέλει να φτάσει όσο πιο μακριά στη διοργάνωση και η κλήρωση που είχε τον ευνοεί τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά. 

Εκεί όμως θα αρχίσουν τα δύσκολα για τον Τσιτσιπά. Κι αυτό γιατί πιθανότατα τότε θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Αλκαράθ, ενώ αμέσως μετά θα τον περιμένει πιθανότατα ο Τζόκοβιτς.

Η είσοδος του Τσιτσιπά στο κορτ:

Mουδιασμένο ήταν το ξεκίνημα του «Στεφ» στο παιχνίδι, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον αντίπαλό του κάνει break μόλις στο τρίτο game (1-2).

Έτσι, ο «Στεφ» αναγκάστηκε με το… καλημέρα να κυνηγάει το σκορ, με τον αντίπαλό του, όμως να κρατά με ευκολία το προβάδισμά του, υπερασπιζόμενος το σερβίς του.

Πάντως ο Τσιτσιπάς ευτυχώς αφυπνίστηκε στο κατάλληλο σημείο. Τη στιγμή που ο Βέσελι είχε κάνει το 5-4 και απείχε ένα game από την κατάκτηση του πρώτου σετ ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ανέβασε στροφές και έκανε την ολική ανατροπή.

Αυξάνοντας την πίεσή του προς τον Τσέχο ο «Στεφ» έσπασε δύο φορές το σερβίς του αντιπάλου του και, κερδίζοντας τρία συνεχόμενα games, έκανε δικό του το πρώτο σετ με 7-5.

Αναλυτικά σε λίγο…


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 28 Μαΐου 2023, 15:15

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button