Οικονομία

Διευρύνεται το περιθώριο των ελληνικών ομολόγων – Galaksias Portal News

Διευρύνεται το περιθώριο των ελληνικών ομολόγων έναντι των γερμανικών καθώς πλησιάζει η 16η Δεκεμβρίου, οπότε αναμένεται η ΕΚΤ «να ανοίξει τα χαρτιά της» αναφορικά με το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της πανδημίας ΡΕΡΡ.

Αντίθετα οι αποδόσεις των περισσοτέρων κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης κινήθηκαν σήμερα πτωτικά καθώς η νέα φάση στην οποία φαίνεται να έχει εισέλθει η πανδημία με την ταχύτατη εξάπλωση της παραλλαγής «Ο» έχει αναζωπυρώσει το κλίμα ανασφάλειας, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να στρέφονται για ακόμη μία φορά στην σιγουριά των ομολόγων.

Οι αναλυτές προεξοφλούν ότι η ΕΚΤ μετά τον Μάρτιο, οπότε και ολοκληρώνεται το πρόγραμμα πανδημίας, θα περιορίσει τις αγορές ομολόγων που πραγματοποιεί κάθε μήνα από τη δευτερογενή αγορά, εξαιτίας της εκτίναξης του πληθωρισμού.

Σήμερα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έφθασε το 1,39%, για να σταθεροποιηθεί αργότερα στο επίπεδο του 1,35%.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) σήμερα καταγράφηκαν συναλλαγές 24 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 10 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς αυξήθηκε στο 1,35% από 1,28% που έκλεισε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας έναντι -0,38% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,73% από 1,60%.

Στην αγορά συναλλάγματος πτωτικά κινείται σήμερα το ευρώ καθώς διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,1276 δολ. από τα 1,1315 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1278 δολ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button