Πολιτική

Εκ του πονηρού μας έβγαλαν στη σέντρα για τους «Σπαρτιάτες» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Εκ του πονηρού θεωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι άνοιξε η κυβέρνηση – με την βοήθεια του ΠΑΣΟΚ -την συζήτηση για το γεγονός ότι δεν κατέθεσε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο, εναντίον του κόμματος «Σπαρτιάτες».

Όπως έλεγαν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης: « Θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο εάν το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ  μπορούσε να αντιληφθεί την αξία της ατοκριτικής, πριν επιδιώξει να ασκήσει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή την υπόθεση των «Σπαρτιατών». 

Σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε να ακούσει ο ελληνικός λαός τους λόγους για τους οποίους, μαζί με την ΝΔ, κατέληξαν σε διατάξεις που διακρίθηκαν για τον ερασιτεχνισμό, την προχειρότητα και τελικά την ανεπάρκειά τους να προστατέψουν τη Δημοκρατία μας από τα μέλη και τους φίλους της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Και μια παρατήρηση: Η συχνότητα με την οποία το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ σπεύδει να πιάσει το  αφηγηματικό «νήμα» από εκεί που το αφήνει η ΝΔ, το εκθέτει». 

Στελέχη της Κουμουνδούρου έλεγαν ότι τα περί υπομνήματος δεν είναι παρά ένα τέχνασμα επικοινωνιακού τύπου και μιλούσαν  για υποκριτική, προβοκατόρικη ιστορία. Επισήμαιναν μάλιστα ότι η όλη ιστορία αποσκοπεί στο να «ξεπλυθεί» η ΝΔ από τις νομοθετικές «αμαρτίες» με βάση τις οποίες το κόμμα του Κασσιδιάρη εισήλθε στην Βουλή στις εκλογές του 2023, ενοχοποιώντας ταυτοχρόνως την Αξιωματική Αντιπολίτευση. «Μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια δηλαδή», λένε χαρακτηριστικά.  

Στοιχειοθετώντας μάλιστα τις νομικές παραμέτρους επισημαίνουν ότι : Σύμφωνα με το άρ. 32 π.δ 26/2012 δεν ανακηρύσσεται συνδυασμός αν στην «πραγματική ηγεσία» του συμμετέχουν πρόσωπα καταδικασμένα για ορισμένα εγκλήματα. Πραγματική ηγεσία είναι εκείνη που διαφέρει από την φανερή η οποία είναι «εικονική». Προϋπόθεση, εξάλλου, για να ανακηρυχθεί το κόμμα αποτελεί η οργάνωση και η δράση να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Στην περίπτωση των «Σπαρτιατών» συντρέχουν και οι δύο προϋποθέσεις αποκλεισμού, δηλ. πραγματικός αρχηγός, άλλο από τον φανερό, ο οποίος είναι καταδικασμένος. Απ’ όλα τα παραπάνω, προκύπτει ανενδοίαστα κώλυμα του συνδυασμού «Σπαρτιάτες» για την ανακήρυξη και συμμετοχή του στις προσεχείς ευρωεκλογές, καθώς ο πραγματικός αρχηγός του (Κασιδιάρης) έχει καταδικαστεί για εγκληματική οργάνωση.

Ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος Αλέξανδρος Αυλωνίτης μιλώντας για το θέμα ανέφερε ότι: « Ο κ. Μαρινάκης γνωρίζει καλά ότι είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, απότοκο των πολλαπλών και ανεπαρκέστατων νομοθετικών ρυθμίσεων του 2021 και 2023, που οδήγησαν στις γνωστές παλινωδίες με την εκλογή του χρυσαυγίτη Κασιδιάρη στο δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων. Τότε είχαμε ζητήσει την συνεργασία όλων των δημοκρατικών δυνάμεων, αλλά δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button