Πολιτική

Διαμαρτυρίες Ηπειρωτών αγροτών σε Γεροβασίλη – Galaksias Portal News

Αλλεπάλληλες συναντήσεις με Ηπειρώτες παραγωγούς είχαν όλες αυτές τις μέρες, τόσο ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, όσο και η Όλγα Γεροβασίλη, η γενική γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, βουλευτής Άρτας και ο τομεάρχης Αγροτικού του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λακωνίας, Σταύρος Αραχωβίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Νewscenter», οι παραγωγοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος αλλά και για τις τιμές των προϊόντων τους στην αγορά.

Οι δυο πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σήμερα είχαν συναντήσεις με παραγωγούς από τον συνεταιρισμό ακτινιδίου της Άρτας και με ψαράδες του Αμβρακικού ενώ επισκέφθηκαν και ιδιωτική εταιρεία, που δραστηριοποιείται στον χώρο της ελιάς.

Ειδικότερα συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης του Ακτινιδίου, Χρήστο Κολιό. Οι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εκμετάλλευσης Ακτινιδίων κι είδαν τις διαδικασίες τυποποίησης και συσκευασίας.

Ο ΑΣΕΑ με επικεφαλής τον Άγγελο Ξυλογιάννη ιδρύθηκε το 1987 με 35 μέλη και  βρίσκεται στο δημοτικό διαμέρισμα Αγίου Σπυρίδωνα Φιλοθέης Άρτας. Το 1997 δημιουργήθηκε το συσκευαστήριο του συνεταιρισμού, με τις εγκαταστάσεις και τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ακτινίδιο, στο οποίο η Ήπειρος είναι από τις περιοχές που πρωτοστατεί, είναι από τις πιο δυναμικές καλλιέργειες της χώρας μας με εξαγωγική ισχύ, σε πάνω από 50 χώρες του εξωτερικού.

Συναντήσεις είχαν και για το θέμα της ελιάς και ξεναγήθηκαν σε άλλη εταιρεία, που δραστηριοποιείται στην εμπορία και τυποποίηση της βρώσιμης ελιάς.

Οι αγρότες ζήτησαν να στηριχθεί ο τομέας και η κ. Γεροβασίλη τόνισε πως μέγα ζητούμενο η διαμόρφωση μιας βιώσιμης προοπτικής για τον αγροτικό κόσμο και ζήτησε να στηριχτούν οι αγρότες απέναντι στην ακρίβεια, η οποία μαστίζει τον κλάδο λόγω της αύξησης των τιμών σε αγροτικά εφόδια και ζωοτροφές.

Οι αγρότες υποστήριξαν ότι βρίσκονται σε δεινή θέση και εξαιτίας των φουσκωμένων λογαριασμών ρεύματος, που είναι σε εξωφρενικά επίπεδα.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newscenter.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button