Αθλητικά

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Ήττα μετά από «θρίλερ» στο πρώτο παιχνίδι για τα πλέι οφ της Euroleague

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 91-87 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Euroleague και ξεκίνησε με το… αριστερό τη σειρά, χάνοντας ουσιαστικά το πλεονέκτημα έδρας.

Παρότι βρέθηκε ακόμη και με διψήφια διαφορά μπροστά στο σκορ, ο Παναθηναϊκός επέτρεψε στη Μακάμπι Τελ Αβίβ να “σπάσει” την έδρα του, με μεγάλα σουτ στην 4η περίοδο και τον Κώστα Σλούκα να κάνει… μοιραίο λάθος στο φινάλε της αναμέτρησης, για το 1-0 των Ισραηλινών στα πλέι οφ της Euroleague.

Το παιχνίδι

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν “ζεστές” το παιχνίδι, με τον Παναθηναϊκό να είναι ιδιαίτερα εύστοχος μέσα στο καλάθι (είχε 11/11 στο ξεκίνημα) και να βρίσκει τρίποντα με τον Γκριγκόνις, την ώρα που η Μακάμπι Τελ Αβίβ “απαντούσε” με Κόεν και Μπάλντγουιν. Οι άμυνες πέρασαν σε δεύτερη μοίρα και το 26-25 του πρώτου δεκαλέπτου είναι ενδεικτικό της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ.

Στη δεύτερη περίοδο, ο Παναθηναϊκός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, με τον Βιλντόσα να έρχεται από τον πάγκο και να πετυχαίνει 3/4 τρίποντα, ενώ παράλληλα ο Λεσόρ ήταν ανίκητος στη ρακέτα, πετυχαίνοντας συνεχόμενα καλάθια και κερδίζοντας φάουλ από τους “ψηλούς” της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο Αμερικανός σέντερ έφθασε τους 10 πόντους, παρότι ήταν άστοχος από τις βολές και οι “πράσινοι” βρέθηκαν ακόμη και με διψήφια διαφορά, πριν το 50-42 του ημιχρόνου.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ, αφού η Μακάμπι Τελ Αβίβ “μάζευε” κάθε φορά τη διαφορά που οι “πράσινοι” έκαναν κάποιο σερί. Καλαϊτζάκης και Αντετοκούνμπο έδωσαν όμως ενέργεια στο τέλος της περιόδου στους “πράσινους” και η ομάδα του Αταμάν βρέθηκε στο +7, με 70-63 στο 30′.

Περισσότερα σε λίγο…

 

To άρθρο Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Ήττα μετά από «θρίλερ» στο πρώτο παιχνίδι για τα πλέι οφ της Euroleague δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button