Πολιτική

Δημοσκόπηση PULSE: Στο 6,5% η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ λίγες ώρες πριν τις εκλογές

Στο 6,5% διαμορφώνεται η ποσοστιαία διαφορά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως «δείχνει» η δημοσκόπηση της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ που παρουσιάστηκε απόψε Παρασκευή (19.5.2023) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, λίγες ώρες πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της PULSE λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 33%, ο ΣΥΡΙΖΑ 26,5%, το ΠΑΣΟΚ 9%, το ΚΚΕ 6%, το ΜέΡΑ25 4%, και η Ελληνική Λύση 3,5%. Η επιλογή Άλλο συγκεντρώνει ποσοστό % ενώ η επιλογή ΔΓ/ΔΑ %.

Όσον αφορά την εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25,5%, το ΠΑΣΟΚ 8,5%, το ΚΚΕ 6%, το ΜέΡΑ25 4%, και η Ελληνική Λύση 3,5%. Η επιλογή Άλλο συγκεντρώνει ποσοστό % ενώ η επιλογή ΔΓ/ΔΑ %.

Στο ερώτημα «θα προτιμούσατε η επόμενη κυβέρνηση…», το 34% των ερωτηθέντων απάντησε ότι προτιμά αυτοδυναμία της ΝΔ ενώ το 14% απάντησε ότι προτιμά αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ. Σε περίπτωση συνεργασίας, το 7% των ερωτηθέντων προτιμά να έχει βασικό κορμό τη ΝΔ ενώ το 17% βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, το 13% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι προτιμά κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού και το ίδιο ποσοστό προτιμά κάποια άλλη λύση.

Σε περίπτωση που δεν προκύψει αυτοδυναμία, το 37% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι προτιμά να γίνει προσπάθεια για κυβέρνηση συνεργασίας και αν όχι να οδηγηθεί η χώρα σε επόμενες εκλογές ενώ το 36% προτιμά εκλογές πάση θυσία. Παράλληλα, σχεδόν 2 στους 10 ερωτηθέντες (19%) προτιμά κυβέρνηση συνεργασίας πάση θυσία.

Σχεδόν 4 στους 10 (39%) δηλώνει ότι καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 27%. Τρίτη έρχεται η επιλογή «κανένας» με 20% και ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 8%.

Σχεδόν 6 στους 10 (59%) πιστεύουν ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές της 21ης Μαΐου ενώ το 27% πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει πρώτος στα αποτελέσματα. Ποσοστό 5% πιστεύει ότι θα είναι άλλο το αποτέλεσμα.

Όσον αφορά τα σενάρια κατανομής εδρών με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, η ΝΔ θα έχει 119 έδρες, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει 98 έδρες. Το ΠΑΣΟΚ 33 έδρες, το ΚΚΕ, η ΜέΡΑ25 15 έδρες και η Ελληνική Λύση 13.

To άρθρο Δημοσκόπηση PULSE: Στο 6,5% η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ λίγες ώρες πριν τις εκλογές δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button