Οικονομία

Άντλησε 3 δισ. ευρώ η Ελλάδα με την έκδοση του 30ετούς ομολόγου – Άνω των 33 δισ. ευρώ οι προσφορές

Τεράστια ζήτηση σημειώθηκε για το 30ετές ομόλογο της Ελλάδας, για το οποίο άνοιξε βιβλίο προσφορών ο ΟΔΔΗΧ σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.

Κατά το κλείσιμο του βιβλίου από τον ΟΔΔΗΧ, οι προσφορές για το ομόλογο ξεπέρασαν τα 33 δισ. ευρώ, με το ελληνικό δημόσιο να αντλεί 3 δισ. ευρώ από το 30ετες ομόλογο.

Την αντίθετη πορεία ακολούθησαν οι αποδόσεις καθώς το ομόλογο «άνοιξε» αρχικά στο 4,3% ενώ στη συνέχεια υποχώρησε στο 4,25%, με μείωση δηλαδή 5 μονάδων βάσης, και τελικά έκλεισε στο 4,2%. Υπεύθυνες για την έκδοση είναι οι BNP Paribas, BofA Securities, Deutsche Bank, Goldman Sachs Bank Europe, JP Morgan και Τράπεζα Πειραιώς.

Η έκδοση του ομολόγου ήταν και η δεύτερη τόσο μεγάλης διάρκειας από πλευράς Ελλάδας από το 2021, ενώ τον Ιανουάριο είχε εκδοθεί ομόλογο 10ετούς διάρκειας αντλώντας 4 δισ. ευρώ, ενώ είχε συγκεντρώσει προσφορές ύψους 35 δισ. ευρώ. Συνολικά στοχεύει σε δανεισμό 10 δισ. ευρώ για ολόκληρο το έτος.

Ως ημερομηνία λήξης για το νέο ομόλογο έχει οριστεί η 15η Ιουνίου 2054.

«Λυδία λίθος» για αυτή την έξοδο του ΟΔΔΗΧ στις αγορές, αποτέλεσε η αναβάθμιση των προοπτικών της Ελλάδας σε θετικές από την S&P, με τον οργανισμό να αποπειράται να εκμεταλλευτεί το ευνοϊκό μομέντουμ.

To άρθρο Άντλησε 3 δισ. ευρώ η Ελλάδα με την έκδοση του 30ετούς ομολόγου – Άνω των 33 δισ. ευρώ οι προσφορές δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button