Οικονομία

Στην κυβέρνηση φοβούνται νέα ενεργειακή κρίση τους επόμενους μήνες και εξετάζουν παράταση επιδοτήσεων στο ρεύμα


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2023, 14:44

Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης της παρατάσης του έκτακτου πλαισίου που ισχύει εδώ κι ένα χρόνο με μέτρα στήριξης των καταναλωτών από τις αυξήσεις στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο κ. Σκυλακάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι είπε χαρακτηριστικά:

«Μπορεί να χρειαστεί μία μικρή παράταση των έκτακτων μέτρων. Τις επόμενες ημέρας θα ανακοινώσουμε τις αποφάσεις μας».

Ο υπουργός επικαλέστηκε για την ανάγκη της παράτασης:

«Αξιολογούμε για το πώς θα μεταβούμε στην ομαλότητα. Είναι δύσκολο για τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας να μεταβούν αμέσως και θα χρειαστεί χρόνος για την προετοιμασία», είπε εννοώντας την επαναφορά του τρόπου τιμολόγησης με τη ρήτρα αναπροσαρμογής αλλά και τον προβλεπόμενο χρόνο ενημέρωσης των καταναλωτών για την αλλαγή των όρων στις συμβάσεις προμήθειας ρεύματος.

Ο κ. Σκυλακάκης ρωτήθηκε για το αν η διάρκεια της παράτασης των έκτακτων μέτρων θα είναι μέχρι το τέλος του 2023, αλλά δεν απάντησε.

Υπενθυμίζεται πως τα έκτακτα μέτρα περιλαμβάνουν το πλαφόν στη χονδρεμπορική αγορά ρεύματος, το πάγωμα της ρήτρας αναπροσαρμογής, τις επιδοτήσεις των οικιακών τιμολογίων και την αναγγελία των τιμολογίων ρεύματος του επόμενου μήνα την 20η ημέρα του τρέχοντος μήνα.

Ο υπουργός τόνισε επίσης πως στο ενδεχόμενο νέας ενεργειακής κρίσης ισχύει η δέσμευση της κυβέρνησης: «Η κυβέρνηση θα είναι παρούσα και θα στηρίξει τους καταναλωτές ενέργειας».

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2023, 14:44

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button