Οικονομία

Πρόστιμα έως και 60.000 ευρώ για όσους καταγγέλλονται μέσω της εφαρμογής MyCoast

Με την ηλεκτρονική εφαρμογή MyCoast να βρίσκεται πλέον «στον αέρα», το πλαίσιο που διέπει τις παραχωρήσεις αιγιαλού και την προστασία των παραλιών αλλάζει και επίσημα, καθώς ξεκινούν οι καταγγελίες κατά των παραβατών με αποτέλεσμα την επιβολή «βαριών» προστίμων.

Τα πρόστιμα αυτά, μάλιστα, μπορεί να φτάσουν ακόμα και έως τα 60.000 ευρώ, για όσους δεν συμμορφωθούν με τις διατάξεις του πρόσφατου νομοσχεδίου για τις παραλίες και καταγγελθούν μέσω της εφαρμογής.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες θα μπορούν να συνδεθούν στην εφαρμογή με τους προσωπικούς τους κωδικούς Taxisnet, για να αναφέρουν μία παράβαση, με συνέπεια για τους παραβάτες:

  • Για τοποθέτηση κατασκευών όπως κτίσματα, τοιχία, ζαρντινιέρες, περιφράξεις παντός τύπου, επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 500 ευρώ ανά κυβικό μέτρο που αντιστοιχεί στον όγκο της κατασκευής. Αν για την απομάκρυνση των κινητών στοιχείων είναι απαραίτητη η χρήση μηχανολογικού εξοπλισμού, το πρόστιμο της παρούσας τετραπλασιάζεται.
  • Για κινητά στοιχεία που δεν μπορούν να μετακινηθούν εύκολα όπως αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, βαρέα οχήματα, τέντες επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ ανά μέτρο που αντιστοιχεί στο πλάτος της διέλευσης που παρεμποδίζεται. Αν για την απομάκρυνση των κινητών στοιχείων είναι απαραίτητη η χρήση μηχανολογικού εξοπλισμού, επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ ανά κυβικό μέτρο που αντιστοιχεί στον όγκο των αντικειμένων που παρεμποδίζουν τη διέλευση.
  • Για ρίψη μπάζων, οικοδομικών υλικών και κάθε είδους απορριμμάτων σε σημεία διέλευσης του κοινού προς τη θάλασσα, πρόστιμο 500 ευρώ ανά μέτρο που αντιστοιχεί στο πλάτος της διέλευσης που εμποδίζεται (διπλάσιο αν για την απομάκρυνση των κινητών στοιχείων είναι απαραίτητη η χρήση μηχανολογικού εξοπλισμού).
  • Για άσκηση κάθε είδους δραστηριότητας ή εκδήλωσης, ατομικής ή συλλογικής, επαγγελματικής ή μη, μόνιμης ή προσωρινής, που κωλύει την άμεση πρόσβαση του κοινού στη θάλασσα 500 ευρώ ανά μέτρο που αντιστοιχεί στο πλάτος της διέλευσης που εμποδίζεται.
  • Για κάθε είδους σωματική ή λεκτική παρεμπόδιση, πρόστιμο 2.000 ευρώ.
  • Θεσπίζονται συγκεκριμένες προθεσμίες για την άρση των εμποδίων, η παράλειψη της οποίας επισύρει νέα αυτοτελή κύρωση.
  • Τα πρόστιμα δεν μπορούν να υπολείπονται των 2.000 ευρώ ή να υπερβαίνουν τις 60.000 ευρώ.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button