Πολιτική

Κασσελάκης από την Ικαρία: Χώρα που από αμέλεια αφήνει τους πολίτες να πεθαίνουν, δεν μπορεί να λέγεται ευρωπαϊκή

Στην Ικαρία και τους Φούρνους βρέθηκε σήμερα Παρασκευή (26.4.24) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της πολυήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη θερμή υποδοχή και τις συνομιλίες με τους κατοίκους, ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέφθηκε το νοσοκομείο της Ικαρίας, την κατάσταση στο οποίο περιέγραψαν με μελανά χρώματα κάτοικοι και υγειονομικοί.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το 50% του προσωπικού του συγκεκριμένου νοσοκομείου είναι επικουρικό, ενώ η υποστελέχωση καθιστά προβληματική τη λειτουργία του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τάχθηκε υπέρ των μονιμοποιήσεων των υγειονομικών και της επαναφοράς του 13 ου και 14 ου μισθού, ώστε να καλυφθούν τα κενά και να παρέχονται υπηρεσίες με τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια για τους ασθενείς.

«Δεν μπορεί να μας κουνάνε το δάχτυλο οι κυβερνώντες, όταν οι γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία. Χώρα η οποία από αμέλεια αφήνει τους πολίτες της να πεθαίνουν, δεν μπορεί να λέγεται ευρωπαϊκή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στ. Κασσελάκης.

Επανέλαβε τις βασικές προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ανάταξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Μεταξύ αυτών, η θέσπιση ενός προγράμματος Στέγης για νοσηλευτές και γιατρούς στα νησιά, υπό την κεντρική ευθύνη της Πολιτείας και όχι του εκάστοτε Δήμου.

Τάχθηκε επίσης υπέρ της ανακατεύθυνσης πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης για τη στήριξη της δημόσιας Υγείας, στην οποία αυτή τη στιγμή κατευθύνεται μόλις το 4,8% των εν λόγω κονδυλίων.

Εξίσου ενθουσιώδης ήταν η υποδοχή του Στέφανου Κασσελάκη από τους κατοίκους και τη δημοτική αρχή των Φούρνων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συζήτησε εκτενώς με τους ανθρώπους του νησιού για τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Επόμενοι σταθμοί της περιοδείας, το Αγαθονήσι, η Σάμος και στη συνέχεια η Χίος.

To άρθρο Κασσελάκης από την Ικαρία: Χώρα που από αμέλεια αφήνει τους πολίτες να πεθαίνουν, δεν μπορεί να λέγεται ευρωπαϊκή δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button