Αθλητικά

Ο Νίκος Αλιάγας έγινε λαμπαδηδρόμος και άκουσε τα «μπράβο» των κατοίκων του Μεσολογγίου

Πριν από λίγες ημέρες, ο Νίκος Αλιάγας ήταν ο οικοδεσπότης της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία. Σήμερα (25.04.2024) βρέθηκε στο Μεσολόγγι και συμμετείχε στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία.

Ο Νίκος Αλιάγας δεν έχει κρύψει ποτέ την καταγωγή του από το Μεσολόγγι και μάλιστα φροντίζει να την αναδεικνύει συχνά-πυκνά. Ο Έλληνας παρουσιαστής -γνωστός για την καριέρα που διαγράφει στη γαλλική τηλεόραση- συμμετείχε στην Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία και βρέθηκε στην… ιδιαίτερή του πατρίδα.

Ο Νίκος Αλιάγας πήρε την Ολυμπιακή Φλόγα από το βωμό που είχε στηθεί στο Μεσολόγγι, στη… διαδρομή προς το Καλλιμάρμαρο Στάδιο, προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 του Παρισίου.

Η επίσημη υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας, έγινε παρουσία τοπικών Αρχών, των Ολυμπιακών Επιτροπών Ελλάδας και Γαλλίας, αθλητών αλλά και πλήθους κόσμου. Την εκδήλωση πλαισίωσε η Φιλαρμονική του Δήμου, υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού Δημήτρη Τσιάντα, η οποία παιάνισε τον Ολυμπιακό Ύμνο, τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας αλλά και τον Εθνικό Ύμνο της Γαλλίας.

Ο Νίκος Αλιάγας πήρε τη Φλόγα από το βωμό και άκουσε τα “μπράβο” των παρευρισκομένων. Μάλιστα, έδωσε και το χέρι του στον παραολυμπιονίκη της άρσης βαρών σε πάγκο, Σπύρο Λαχανά.

Θυμίζουμε ότι η Πέμπτη (25.04.2024) είναι η προτελευταία μέρα της Λαμπαδηδρομίας στην Ελλάδα. Μετά από το ταξίδι της για 11 ημέρες επί ελληνικού εδάφους κι αφού έτυχε παντού ενθουσιώδους υποδοχής, φτάνει η ώρα η Ολυμπιακή Φλόγα να παραδοθεί στην αντιπροσωπεία της Οργανωτικής Επιτροπής “Παρίσι 2024”.

Η Τελετή Παράδοσης θα γίνει την Παρασκευή 26 Απριλίου, στις 18:30 στο Παναθηναϊκό Στάδιο με τη Νάνα Μούσχουρη να έχει κεντρικό ρόλο, ενώ παρουσιαστής θα είναι ο Νίκος Αλιάγας.

To άρθρο Ο Νίκος Αλιάγας έγινε λαμπαδηδρόμος και άκουσε τα «μπράβο» των κατοίκων του Μεσολογγίου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button