Πολιτική

Γιώργος Παπανδρέου και Νίκος Ανδρουλάκης προηγούνται για τον Β΄ Γύρο στο ΚΙΝΑΛ

Σε πόκερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση του ΚΙΝΑΛ. Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι προηγούνται στην εσωκομματική μάχη ο Γιώργος Παπανδρέου κι ο Νίκος Ανδρουλάκης για τον Β΄γύρο των εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν πως προηγείται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 39,4% ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ποσοστό 26,23%. Σταθερό είναι το προβάδισμά του, στο 57,9% των τμημάτων. Στις 10.31′ μ.μ., ο Νίκος Ανδρουλάκης πέρασε τα γραφεία του ΚΙΝΑΛ, για να κάνει δηλώσεις.

Παρά ταύτα προβάδισμα έχει σε σχέση με τους άλλους 4 υποψηφίους ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος υπήρξαν αρκετά κι εκλογικά τμήματα, που πήρε πρωτιές.

Από το ΚΙΝΑΛ, ωστόσο, είναι επιφυλακτικοί για τον Β΄ γύρο, καθώς δεν έχει φανεί τι γίνεται στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη κι αν τελικά ο Ανδρέας Λοβέρδος θα κάνει την έκπληξη.

Σε κάθε περίπτωση, η υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη κινητοποίησε κόσμο στην Κρήτη, η οποία σχεδόν διπλασίασε το ποσοστό των συμμετεχόντων στις εκλογές, σε σχέση με το 2007.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν, πως ένα παπανδρεϊκό κάστρο έπεσε από τα μέσα, αφού ο Ηρακλειώτης ευρωβουλευτής έπεισε ότι, αν και δεν είναι βουλευτής, θα καταφέρει να είναι παρών στις εκλογικές μάχες του ΚΙΝΑΛ στη Βουλή.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, στο μοναδικό εκλογικό τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου που δημιουργήθηκε στο Λονδίνο για τις για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ ψήφισαν συνολικά 224 άτομα.

Έλαβαν κατά σειρά προτίμησης: Νίκος Ανδρουλάκης 89, Γιώργος Παπανδρέου 65, Ανδρέας Λοβέρδος 38, Παύλος Χρηστίδης 17, Παύλος Γερουλάνος 11, Χάρης Καστανίδης 3. Υπήρξε και 1 άκυρο.

Συνολικά στο εξωτερικό λειτούργησαν 22 εκλογικά τμήματα σε 11 χώρες για τον απόδημο ελληνισμό.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newscenter.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button